COLTERM: sunt peste 450 de cereri de debranșare din care 17 la blocuri care însumează 151 de apartamente

Societatea Colterm informează sunt peste 450 de cereri de debranșare din care 17 sunt blocuri însumează 151 de apartamente.

Stocurile de combustibil, la începutul lunii iulie, sunt după cum urmează: cărbune în stoc: 14.076 tone, cu precizarea că 6.309 tone au intrat în cursul lunii iunie; gaz: până în prezent am achiziționat 45.860 MWh gaz, cantitate care a fost stocată, respectiv înmagazinată în depozitele subterane; în ceea ce privește consumul   curent pentru luna iulie, pentru prepararea apei calde de consum, se continuă contractul cu furnizorul de gaz Lord Energy. În privința debranșărilor/deconectărilor de la sistemul centralizat de termoficare, până în prezent, au fost înregistrate 469 de cereri de deconectare individuală și 34 de solicitări de debranșare, dintre care 17 sunt case individuale și alte 17 sunt blocuri care însumează 151 de apartamente“, se arată într-un comunicat de presă.   

Situația reabilitării rețelei

Referitor la proiectul cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, pe Lotul 1 – Rețele Primare, au fost executate lucrări pe o lungime de 8.200 metri, dintr-un total de 9.183, procentul de finalizare fiind de 89,3 %, cu precizarea că, lucrările pe Lotul 2, respectiv rețele secundare de termoficare, au fost finalizate în proporție de 100 %, fiind reabilitați 20.497 metri de rețea secundară. De asemenea, continuă lucrările de reprații și întreținere la CET Sud, până în prezent fiind finalizate următoarele obiective: rețele de termoficare din incinta CET Sud; mașina 2 de cărbune de 1200 t/oră. Totodată, se află în curs de execuție o serie de lucrări, precum: reparații la cazanul e abur nr. 3 de 100 t/oră; reparații la instalațiile de transport cărbune (benzi de transport); reparații la instalația electrică PRAM-AMC aferente cazanelor de abur nr. 1, 2, 3“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole