Aeroportul Timișoara primește noi subvenții de la Guvern deși veniturile au crescut cu 144%

Guvernul a aprobat un memorandum în baza căruia şase aeroporturi din ţară vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 21.374.000 lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Memorandumul vizează acordarea unor ajutoare de stat operatorilor economici care administrează aeroporturi şi care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri, dar mai mic de 3 milioane, pentru a depăşi astfel dificultăţile financiare cu care se confruntă, în contextul pandemiei de COVID-19.

„În baza art. 107 alin.(3) lit. b) din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene şi a Cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19, program aprobat şi promovat de Comisia Europeană, actul normativ stabileşte o schemă de ajutor de stat de 21.374.000 lei, prin care vor fi finanţate aeroporturile eligibile care se confruntă, din aceste motive, cu un deficit de lichiditate. Este vorba de aeroporturile din Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava şi Timişoara”, a precizat Cărbunaru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Săptămâna aceasta Aeroportul Timișoara a anunțat datele economice pe primele luni din 2022, din care reiese că traficul a crescut cu 276%, iar veniturile au urcat cu 144%, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole