Colterm: s-au deconectat de la sistemul de termoficare 2.899 apartamente – au fost finalizate reparaţii la CET Sud

Administratorul special al companiei timişorene de termoficare Colterm SA, în insolvenţă, Alexandru-Cristian Amza, a declarat, astăzi, că luna august s-a încheiat cu un stoc de 30.000 de tone de cărbune, urmând ca în perioada următoare să fie accelerată aprovizionarea, pentru asigurarea necesarului de consum pentru sezonul rece următor, de 250.000 de tone.

De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, au fost înmagazinate până în prezent 17.000 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorităţi), fiind încheiate şi opt contracte de achiziţie gaze naturale, pentru o cantitate de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.

Au fost finalizate şi o serie de reparaţii la instalaţiile de la CET Sud, respectiv, un cazan şi şapte mori, iar pe parcursul lunii septembrie se vor încheia reparaţiile la instalaţiile auxiliare de la cazane. Continuă, de asemenea, şi lucrările de investiţii demarate pe reţelele termice secundare şi primară. Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanţare europeană privind Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara, au fost executate lucrări pe o lungime de 5.931 metri reţea primară, dintr-un total de 9.067 metri şi 18.538 metri reţea secundară, dintr-un total de 20.095 metri„, arată Alexandru-Cristian Amza, într-un comunicat remis.

Aceste lucrări vor continua şi în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică.

În ceea ce priveşte situaţia debranşărilor şi al deconectărilor de la sistemul centralizat de încălzire, Amza a anunţat că au fost depuse în acest sezon 2.420 cereri de deconectare individuală de către proprietari de apartamente, iar 89 au solicitat debranşarea, respectiv rezilierea contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 61 asociaţii de proprietari şi 28 de case individuale sau apartamente cu branşamente separate.

În total, s-au deconectat de la sistemul de termoficare 2.899 apartamente (2.420 rezultate din cereri individuale de deconectare şi 479 apartamente din debranşări/rezilieri de contracte). Perioada în care sunt permise debranşări şi deconectări s-a încheiat la 31 august.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole