Colterm nu plătește încă amenda pentru că nu a cumpărat certificatele verzi

Societatea de termoficare a Timișoarei, Colterm a informat miercuri că instanța a admis cererea de suspendare a executării deciziei de impunere a amenzii, în valoare de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele verzi necesare, așa cum prevede legea.

Astăzi, Colterm SA a făcut un pas important în demersul de contestare a amenzii primite pentru neachiziționarea numărului total de certificate cu efect de seră. Instanțele timișorene au admis cererea de suspendare a executării deciziei de impunere, Colterm nemaifiind în situația de a fi executată silit până la o sentința a instanței de fond. S-a dovedit că munca în echipă, dintre juriștii societății și avocații firmei angajate de Primăria Municipiului Timișoara pentru a apăra interesele Colterm, a fost cea mai bună soluție pentru acest demers atât de important”, spune directorul general al Colterm, Petre Nenu.

Colterm ar fi trebuit să cumpere certificatele verzi până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru că nu s-a conformat, societatea de termoficare a Timișoarei a fost amendată cu 21 de milioane de euro de către Administrația Fondului de Mediu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole