CJ Timiș riscă să piardă – din cauza administrației PNL – toți banii europeni pentru lărgirea la patru benzi de la Dumbrăvița

Consiliul Județean Timiș, sub “bagheta incompetentă“ a fostului primar de la Dudeștii Noi, “specialistul“ în fonduri europene Alin Nica, așa cum era prezentat de propagandă în 2020, riscă să piardă chiar finanțarea europeană pentru lărgirea la patru benzi a drumului județean care va lega Timișoara de Autostradă prin Dumbrăvița, bani europeni obținuți de fosta administrație PSDobra.

Incompetența administrației PNL este denunțată chiar de finanțatorul proiectului, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, proiectul primind finanțare prin Programul Operațional Regional.

Pentru a primi banii trebuie finalizat întregul proiect de la Timișoara, prin Dumbrăvița, Giarmata până la autostradă, spune directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Noi rămânem cât se poate de fermi și de clari: legătura trebuie făcută între oraș și autostradă, nu între centură și autostradă. Proiectul este cap coadă Timișoara-Autostradă. Acesta trebuie să rămână un deziderat indiferent de nuanțe. Dacă nu termină cealaltă parte, pui ei diferența sau dau toți banii înapoi? Dacă fac doar jumătate, vor mai avea timp să facă pe banii lor diferența? Sau dacă nu, vor da și ceilalți bani înapoi?“, s-a întrebat retoric Sorin Maxim, într-o conferință de presă.

În prezent este în derulare licitația lansată de Consiliul Județean Timiș pentru găsirea unui nou constructor pentru tronsonul dintre Centura Timișoara și Autostrada A1, cu termen de finalizare a licitației în luna martie 2023 și este în curs de actualizare a devizului pentru tronsonul dintre Timișoara-Dumbrăvița și autostrada A1.

Reamintim că recent, Consiliul Județean Timiș, condus de Alin Nica, a reactualizat prețul proiectului care a suferit o mărire a valorii cu  86% pe tronsonul Centura Timișoara și Autostrada A1, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole