CJ Timiș îngroapă 10 milioane de lei pe studiile pentru modernizarea căii ferate până la Reșița. Este necesară schimbarea curbelor de pe traseu

CJ Timiș a semnat contractul pentru studiile necesare modernizării căii ferate dintre Timișoara și Reșița.

Anunțul a fost făcut de administratorul public al CJ Timiș, Marian C. Vasile.

“Am semnat chiar săptămâna acesta contactul cu Metroul SA, o firmă puternică, cu sediul în București,  care are experiență în proiectarea și executarea linilor de metrou și a unor stații supraterane. Având în verde că vorbim despre un tren pe bază de hidrogen, care va fi de viteză, vom vedea până la ce limită, vor trebui amenajate anumite linii speciale care să elimine limitările de viteză actuale și de aceea s-ar putea să avem nevoie de alte curbe, mai largi, astfel încât trenul să poată circula cu viteză mai mare. De aceea e firesc ca prestatorul să ne prezinte astfel de variante și să analizeze și costurile implicate, deoarece vor fi necesare anumite exproprieri“, spune administratorul public al CJ Timiș, Marian C. Vasile.

Valoarea documentațiilor se ridică la 10,7 milioane de lei plus TVA.

“Este crucial pentru noi să găsim sursele de finanțare pretabile și mai multe părți sunt prinse în PNNR, altele sunt în lista de investiții a CFR. Mai trebuie ca în următoarele trei luni, cât va dura elaborarea studiului de prefezabilitate să încheiem cu CFR-ul un nou acord de parteneriat“, a mai precizat Marian Vasile.

Conform primei variante a PNRR, suma solicitată pentru această investiție se ridică la 380 de milioane de euro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole