CJ Timiș ar putea rezilia contractul cu firma care execută lucrurile de extindere la patru benzi a drumului județean Timișoara – Dumbrăvița – A1

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a declarant, într-o conferință de presă, că s-ar putea ajunge la rezilierea contractului cu firma care execută lucrarea din cauza progresului slab.

“USR+ a pus o frână administrativă deoarece nu au cedat nici până acum stâlpii și rețeaua din Dumbrăvița, ca să putem să demarăm și tronsonul unu din lucrarea respectivă. Este o lucrare cu probleme, nu am semnat eu contactul de achiziție, e o firmă care nu are capacitate financiară, contractul a fost demarat în 2019, și noi încercăm pe de o parte să mobilizăm această firmă să își facă treaba, iar pe de altă parte să avem grijă că dacă reziliem contractul riscăm să pierdem finanțarea. Dacă reziliem pierdem jumătate de an pe proceduri în cel mai fericit caz sau nu reziliam și continuă acest joc de-a șoarecele și pisica. Am dat deja un ultimatum constructorului să văd mobilizare concretă pe șantier până la sfârșitul lunii, în caz contrar luăm în serios decizia de a rezilia contractul de execuție cu toate consecințele. Asta nu o să însemne că vom circula mai bine pe acel tronson. Ne angajăm că vom duce la bun sfârșit, fie că îl vom face din buget propriu sau cu actuala finanțare europeană. Poate să însemne și pierderea finanțării pentru că noi avem termen până în 2023 să încheiem tot proiectul, nu se poate prelungii contactul de finanțare dacă se trece de acest termen. În consecință dacă vom rezilia și vom avea probleme la noua procedură de achiziții publice și poate contestații, există acest pericol“, a spus Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole