Centura Timișoara Sud – tot mai departe de finalizare: noi cartonașe galbene pentru constructori din partea CNAIR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost emisă de CNAIR o nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori. Pe listă sunt firme la al doilea „cartonaș galben”.

În zona de vest, pentru contractele de execuție lucrări au primit o nouă serie de certificate intermediare negative: Todini Construzioni Generali SpA (antreprenor la noul drum de legătură cu A1 / DN 69) și Tirrena Scavi SpA (antreprenorul centurii Timișoara Sud)“, arată DRDP Timișoara.

Pentru contracte de proiectare, aflate în derulare, au primit, din nou, certificate intermediare negative:

 – SEARCH Corporation SRL

 – EGIS Romania SA

 – EGIS International S.A.S

 – NV CONSTRUCT SRL.

Asocierea INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, care în seria trecută a primit certificat pozitiv, a fost sancționată în actuala serie cu Document constatator intermediar negativ.

Pentru Contractele de execuție lucrări au primit o nouă serie de certificate intermediare negative:

– Todini Construzioni Generali SpA

– ASOCIEREA Secol Romania SRL- Secol Societa Edile Construzioni e Lavori SA

– Tirrena Scavi SpA

– ASOCIEREA Webuild SpA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd

– ASOCIEREA Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR S.A.) – Euro Construct Trading 98 SRL.

Cu certificat negativ intermediar a fost sancționată, în această serie, și Nurol Insaat VE Ticaret AS, care la precedenta serie a primit certificat pozitiv. Vreau să reamintesc că, potrivit modificărilor din acest an la legislația achizițiilor publice, documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate din 90 în 90 de zile. Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte. Antreprenorii care au primit certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice) au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite emiterea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare. Atenție însă: sunt antreprenori care riscă să primească la următoarea evaluare direct „cartonașul roșu”! Rolul acestor Documente Constatatoare este pe de o parte să îi determine pe anumiți Antreprenori să își corecteze conduita, iar pe de altă parte să permită Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situația concretă a Antreprenorilor care se prezintă la alte licitații. Cu ocazia verificării ofertelor, Antreprenorii care au primit certificate constatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate în derulare vor fi EXCLUȘI de la licitații“, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole