Centura Timișoara Sud scoasă la licitație după rezilierea contractului – nu se știe cât durează procedura sau când ar putea începe lucrările

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că va fi relansat contractul pentru construirea Variantei Ocolitoare Timişoara Sud, în contextul în care CNAIR, prin D.R.D.P. Timişoara, a transmis spre validare în SEAP documentaţia pentru lansarea noii licitaţii pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului anterior.

El a adăugat că durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timişoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de execuţie şi 60 de luni alocate perioadei de garanţie.

Se relansează contractul pentru construirea Variantei Ocolitoare Timişoara Sud! CNAIR, prin D.R.D.P. Timişoara, a transmis astăzi spre validare în SEAP documentaţia pentru lansarea noii licitaţii pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului anterior. Durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timişoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de execuţie şi 60 de luni alocate perioadei de garanţie, care poate varia în funcţie de perioada ofertată de operatorii economici”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai spus că, după validarea documentaţiei în SEAP, anunţul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului şi cu data limită de depunere a ofertelor.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027. La data rezilierii contractului anterior cu un constructor italian, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%”, a completat Grindeanu.

Din datele prezentate nu rezultă cât ar putea dura procedura de licitație sau când ar putea reîncepe lucrările.

În luna decembrie 2022, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractele cu constructorul italian Tirrena Scavi, motivând slaba mobilizare şi incapacitatea financiară a antreprenorului de a continua proiectele pe care le derulează.

La anunțul respectiv, USR Timiș l-a acuzat pe ministrul Sorin Grindeanu că a dat dovadă de incompetență crasă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole