USR Timiș, despre Centura Timișoara Sud: domnule Grindeanu, ați dat dovadă de incompetență crasă

USR Timiș a luat poziție în privința rezilierii contractului de execuție la Centura Timișoara Sud dintre CNAIR, instituție subordonată ministerului Transporturilor condus de Sorin Grindeanu, și constructorul Tirrena Scavi.

Organizația politică susține, într-un comunicat de presă, că vina pentru situația creată aparține incompetenței cu care Sorin Grindeanu conduce Ministerul Transporturilor.

Grindeanu-PSD ne-a lăsat și fără centură! Povestea centurii Timișoara Sud este un eșec 100% al ,,bănățeanului” din fruntea social-democraților timișeni. Ceea ce trebuia să se întâmple, iată că s-a întâmplat!  După mai bine de un an de zile de când e ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a transmis vestea cea mare: a decis să rezilieze contractul pentru Centura de Sud a Timișoarei. Deși liderii USR Timiș au avertizat constant în privința dezastrului de pe acest șantier, vital, altfel, pentru traficul din oraș, Grindeanu s-a făcut că plouă. Nu a luat de-a lungul mandatului său nicio măsură pentru a remedia situația din șantier. Liderul PSD Timiș a dat asigurări că totul merge bine, iar acum a ajuns să rezilieze contractul cu societatea italiană. Prea târziu, domnule Grindeanu, prin incompetența crasă de care ați dat dovadă și cu acest prilej ați amânat cu ani buni șansa ca timișorenii să circule în condiții de secol 21“, se arată în comunicatul USR Timiș.

Deputatul de Timiș, Cătălin Drulă, șef al USR, susține că relicitarea lucrurilor ar trebui făcută pe noi baze.

De 1 an de zile contractul e mai mult mort, 8% progres fizic în 12 luni, dar Grindeanu ministru la Transporturi n-a vrut să rupă pisica. A așteptat un moment înainte de Sărbători când lumea e cu gândul în altă parte și anunță acum rezilierea contractelor cu constructorul italian sufocat. Prea puțin, prea târziu și prea stupid. Devizele PSD la guvernare, PSD la transporturi. Între timp raportează recorduri la hectar care sunt mai ales inflație de prețuri în construcții. Și proiectele merg din ce în ce mai prost. Mai scriu aici ceva poate totuși bagă la cap: NU relicitați centura exact ca prima dată. Includeți noduri denivelate civilizate acolo unde lipsesc, măcar la recontractare să nu mai fie aceleași probleme, deși faptul că rămâne un drum primitiv 1+1 la un oraș mare european e tot o rușine care nu se mai șterge„, a declarat Cătălin Drulă.

USR Timiș, susținută puternic de liderul național Cătălin Drulă, care s-a luptat cu adevărat pentru interesele Timișoarei, va monitoriza cu atenție ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu Centura de Sud a Timișoarei, mai arată USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole