Centrul OncoGen din Timișoara a prezentat un test de mare precizie, mai rapid și mai accesibil, în depistarea infecțiilor virale

Medicul Virgil Păunescu, de la Institutul OncoGen din Timișoara, susține că noul test este o alternativă la RT-PCR

“Acesta se bazează pe tehnologia CRISPR (de editare genetică), tehnologie pentru care în anul 2020 s-a luat premiul Nobel și care prezintă un potențial științific extraordinar. Este un test de mare precizie, mai rapid și mai ieftin decât RT-PCR în depistarea infecțiilor virale. Pandemia a prins sistemul medical românesc nepregătit. Au fost necesare multe luni până la apariția primelor teste de încredere pentru identificarea persoanelor infectate. Și astăzi țara noastră are mare nevoie de cât mai multe teste de mare precizie“, a spus medicul.

Propunerea de cercetare a venit de la tineri cercetători

“OncoGen și-a propus să pună la punct toate tehnologiile utile în lupta cu pandemia de SARS-CoV2 (și nu numai) pentru o viteza de reacție cât mai mare și pentru a nu depinde atât de mult de importuri. In contextul acesta este cu atât mai remarcabil că această propunere de cercetare a venit de la colectivul de tineri cercetători ai OncoGen, tineri pasionați de științe care fac parte din programul nostru de mentorat și care au pus in practică aceasta idee sub îndrumarea profesorilor și cercetătorilor OncoGen, in cadrul programului OncoGen Young Researchers (OYR)“, a declarat Virgil Păunescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole