Călin Dobra le ia apărarea angajaților din Primăria Lugoj concediați de administrația Claudiu Buciu. O premieră, deoarece angajații concediați de Alin Nica la CJ Timiș nu s-au bucurat de aceeași susținere

Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, s-a trezit ca din somnul cel de moarte, dorind probabil să dovedească că este viu și nu mort politic, după ce a preluat oficial șefia PSD Lugoj, un fel de parcare pentru programul Rabla, și sare ca ars în apărarea angajaților din Primăria Lugoj concediați, în urma unei reorganizări, de administrația Claudiu Buciu.

Nu de același tratament s-au bucurat angajații din CJ Timiș, concediați de administrația Alin Nica sau hărțuiți pentru a demisia. În cazul lor Călin Dobra a băgat mâna în buzunar și s-a întors cu spatele. În acele cazuri, Călin Dobra nici nu a protestat public, iar PSD nu a contestat organigrama, dar toate s-au întâmplat în condițiile în care fostul șef al CJ Timiș era liderul grupului consilierilor județeni PSD. Nu a dat doi bani pe cei care l-au ajutat și susținut. Au fost trădați, fără jenă și fără regrete.

Acum însă, după modelul Nicolae Robu, dorește să arate că-i pasă de “lugojenii mei“.

“Nemernicia promovată de primarul Buciu și votată astăzi de consilierii PNL, dar și de un consilier PSD, trebuie anulată! PSD Lugoj va contesta la Instituția Prefectului Județului Timiș decizia de desființare a Casei de Cultură a Municipiului, a Școlii de Arte „Remus Tașcău”, a Galeriei de Artă și a Serviciului de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi”. Primarul navetist nu face altceva decât să-și bată joc de oraș, de lugojeni și nu voi accepta să fie trecut cu vederea acest lucru! Nu voi accepta nici ca unul dintre cei căruia organizația social-democrată i-a oferit sprijinul de a fi ales în cadrul consiliului local să minimalizeze importanța culturii lugojene! Organizația Municipală PSD Lugoj va face toate demersurile legale care se impun pentru a se face dreptate!  Lugojul și lugojenii sunt mai presus decât orice alte interese personale sau de grup ale unora sau ale altora!“, i-a fost scris lui Călin Dobra pe pagina de Facebook.

Consiliul Local Lugoj a votat astăzi, 27 iunie, noua organigramă a Primăriei în urma căreia 30 de persoane vor fi concediate, dar vor fi creat și 80 de posturi noi.

“Această organigramă e reflexia unei analize atent făcute, observând în teren ce s-a întâmplat în primărie în acest un an și nouă luni. Am avut discuții permanente cu colegii, nu am intenționat niciodată pur și simplu să dăm pe cineva afară, am dat șansă oricui, am întrebat de ce au nevoie, tot ce s-a putut face din partea primăriei s-a făcut pentru a crește eficiența serviciilor respective, din păcate multe au rămas la același stadiu sau mai rău, uneori având semnale că suntem sabotați de proprii angajați“, a spus Claudiu Buciu.

La rândul său, liderul sindical Tiberiu Negrei a anunțat că va contesta în instanță HCL-urile.

Organigrama administrației Claudiu Buciu a fost adoptată cu votul fostului viceprimar PSD, actualmente consilier local, Cristian Galescu, fost apropiat al lui Călin Dobra, care s-a îndreptat recent spre alte orizonturi, ceea ce ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru fostul șef al CJ Timiș, părăsit de toți mai mulți apropiați, care însă la execuția politică de secol 17 a unui alt fost colaborator de-al său apropiat a pariat pe călău, iar acum securea se întoarce, iar lama va tăia, doar să mai aibă pe cine.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole