Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu – vor fi iluminate ca în Germania. S-a semnat contractul de modernizare a iluminatului public

Am semnat astăzi contractul pentru lucrările de modernizare a iluminatului public pe trei artere foarte circulate ale Timișoarei: Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu.

Beneficiile imediate ale acestei investiții de un milion de lei sunt o factură mai mică la curent în fiecare lună și reducerea semnificativă a gazelor cu efect de seră.

“Această investiție nu este, însă, doar despre tehnologie. Ci este despre creșterea confortului și siguranței oamenilor care merg seara pe străzile Timișoarei. Un oraș sustenabil și smart nu este doar eficient din punct de vedere energetic, ci este un loc unde oamenilor le place să fie. În acest proiect finanțat prin fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu, vor fi instalate 531 de aparate de iluminat cu tehnologie LED, cu un consum cu 60% mai mic decât cele care sunt folosite în prezent în oraș. Ele vor fi controlate printr-un sistem inteligent de telegestiune, care permite de la distanță, pornirea, oprirea și programarea iluminatului la anumite ore, precum și ajustarea intensității luminii. Tot prin acest sistem, se primesc în timp real notificări privind defecțiunile, pentru ca echipele de mentenanță să poată interveni rapid“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Licitația a fost câștigată de firme timișorene de tradiție, și anume asocierea Elba SA și Elba-Com SA, care au cinci luni la dispoziție să finalizeze această investiție.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole