Bazinul de înot din Jimbolia pus pe butuci de administrația PNL a CJ Timiș – investiția s-a scumpit cu 4.5 milioane de lei de la începerea lucrărilor și ar fi trebuit finalizată în septembrie 2022

Administrația PNL a CJ Timiș a pus pe butuci un nou proiect.

Este vorba despre proiectul privind construcția unui bazin de înot în Jimbolia, investiție moștenită de la fosta administrație PSDobra și pe care administrația Alin Nica nu a fost capabilă să o finalizeze.

Reamintim că de administrația PNL a CJ Timiș, condusă de Alin Nica, nu a reușit în peste 3 ani de mandat să producă niciun proiect major de dezvoltare propriu, toate proiectele aflate în implementare aparținând fostei administrații PSD, condusă de Călin Dobra.  

Potrivit publicației articulat.ro lucrările pe șantierul bazinului de înot pe care Consiliul Județean Timiș îl construiește la Jimbolia ar fi trebuit să fie gata în septembrie 2022.

Suntem în 2024, iar lucrarea nu numai că nu e gata, dar s-a și scumpit cu aproape 4,5 milioane de lei. Contractul pentru proiectarea și execuția bazinului de înot de la Jimbolia a fost semnat de Consiliul Județean Timiș în martie 2021. Licitația a fost câștigată de un grup de firme alcătuit din JDA Consult (lider de proiect), Vast Inkomen și CIV Group. Suma agreată era de 9 milioane de lei, fără TVA (10,7 milioane de lei, cu TVA inclus)“, arată sursa citată.

Durata inițială a contractului era de 18 luni, din care 6 luni pentru proiectare. Asta înseamnă că bazinul trebuia să fie predat „la cheie” în septembrie 2022.

Firma JDA Consult a devenit faimoasă din cauza șantierului de la Fântâna cu Pești. Acolo, întârzierile au fost atât de mari încât firma a primit o penalizare aproape egală cu valoarea contractului.  Mai mult, conform Buletin de Timișoara, firma care a câștigat în timpul administrației Robu contractul pentru reabilitarea Fântânii cu Pești este una apropiată de președintele CJ Timiș, Alin Nica. Proiectarea bazinului din Jimbolia a durat mult mai mult decât estimau cei de la Consiliul Județean Timiș: în loc de 6 luni, un an. Instituția a anunțat abia în martie 2022 că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pe acest șantier. Conform sursei citate, constructorul avea la dispoziție 11 luni pentru a termina lucrările. Deci deja termenul inițial, care era septembrie 2022, s-a decalat cu 5 luni, pentru ianuarie 2023“, mai arată articulat.ro.

Suntem în februarie 2024, iar lucrarea este departe de a fi gata. Mai mult, construcția s-a și scumpit cu aproape 50% din valoarea inițială.

Astfel, noul deviz a crescut cu aproape 4,5 milioane de lei. Aproape jumătate din valoarea inițială a contractului, care a sărit de la 10,7 milioane de lei, la 15,1 milioane de lei. De altfel, în proiectul de buget al Consiliului Județean Timiș, care urmează să fie votat joi, 8 februarie, bazinul de înot de la Jimbolia primește cea mai mare sumă la capitolul „Lucrări în continuare”. Până când va fi gata, comunitatea din Jimbolia se poate delecta doar cu randările prezentate în urmă cu doi ani de Consiliul Județean Timiș“, mai arată publicația amintită.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole