Bătălie electorală pe Revoluția de Timișoara. Un deputat al PNL Timiș anunță un proiect de înființare a instituției Muzeul Revoluției, deși există un HG din 2019 în acest sens

Situați confuză la Timișoara. Tema este Muzeul Naţional al Revoluției.

Deși nu a făcut nimic până acum pentru Muzeul Revoluției, pastorul baptist, recunoscut ca un mare oportunist, Ben Oni Ardelean, anunță ca un fanfaron că va depune săptămâna viitoare la Parlament un proiect de lege privind înființarea instituției Muzeului Naţional al Revoluției.

„Acel moment a devenit un reper; vorbim despre ‘înainte de Revoluţie’ şi ‘după Revoluţie’. (…) Dincolo de demersurile tehnice, este nevoie de înfiinţarea instituţiei muzeale, care se înfiinţează prin lege. Săptămâna viitoare vom depune în Parlament acest proiect de înfiinţare a instituţiei muzeale din România”, a spus parlamentarul liberal.

Nu știm exact cum se va produce acest demers deoarece în anul 2019, la inițiativa fostului președinte al CJ Timiș, Călin Dobra și a secretarului de stat, de la vremea respectivă, al Ministerului Culturii, Ion Ardeal Ieremia a fost aprobată H.G.281/2019 pentru înființarea la Timișoara a Muzeului Național al Revoluției.

Mai mult decât atât, la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an, primarul Dominic Fritz a anunțat că “în privința Muzeului Național al Revoluției de la Timișoara se dă drumul la proiectare, dar o instituție de cultură vom avea abia peste trei ani, când ar putea fi gata execuția“. Articolul îl găsiți aici.

Așadar, tot ce s-a făcut până acum în numele Muzeului Național al Revoluției de la Timișoara ori s-a făcut ilegal, ori deputatul Ben Oni Ardelean vrea doar să confiște un demers pentru care nu are nici cel mai mic merit, deoarece în majoritatea timpului ori este plecat în America ori are probleme cu paparazzii din cauza ibovnicelor, așa cum relata presa centrală. Conform unor surse politice, adevăratele sale probleme vor porni de la Giroc sau de la Ghiroda, rămâne însă de văzut și dacă instituțiile statului mai funcționează.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole