Bani de paradit? Subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu, anunță marea împădurire din județ – 10 localități se pregătesc pentru plantări

Primăriile din două orașe – Gătaia și Ciacova – și a opt comune – Biled, Cărpiniș, Cenad, Checea, Comloșu Mare, Gottlob, Peciu Nou, Periam – au identificat posibile terenuri disponibile care s-ar putea transforma în perdele forestiere de protecție în județul Timiș.

Primari și reprezentanți ai celor 10 UAT-uri împreună cu reprezentanții instituțiilor care au atribuții în vederea obținerii avizelor necesare au participat la întâlnirea de lucru a membrilor Comisiei pentru identificarea, delimitarea și constituirea perimetrelor de ameliorare la nivelul localităților din județul Timiș și a membrilor Comandamentul judeţean de analiză a realizării programului anual de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie, desfășurată la primăria orașului Gătaia. Instituțiile participante au fost: Garda Forestieră Timișoara, Agentia pentru Protectia Mediului Timis, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timiș, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Direcția Agricolă Timiș, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Timișoara, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Timișoara“, a declarat Sorin Ionescu.

Orice persoană fizică, deținătoare a unui teren ce îndeplinește condițiile prevăzute în lege, poate opta pentru împădurire.

În cadrul ședinței a fost prezentată schema de ajutor de stat „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” care se aplică în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2022 pentru aprobarea măsurilor necesare realizării campaniei naționale de împădurire și reîmpădurire prevăzute în Planul național de redresare și reziliență și prevede acordarea de ajutoare pentru împădurire în cadrul PNRR. Obiectivul schemei îl reprezintă crearea de noi suprafețe împădurite. Beneficiar al schemei poate fi orice deținător public și privat de teren pretabil pentru împădurire, indiferent de mărime, precum și formele asociative ale acestora. Este important să se cunoască faptul că orice persoană fizică, deținătoare a unui teren ce îndeplinește condițiile prevăzute în lege, poate opta pentru împădurire. Încurajez toate persoanele fizice și juridice care dețin terenuri, care se încadrează și care doresc să ia parte la acest proces de împădurire“, a mai precizat subprefectul PSD de Timiș.

Râul Bega Veche – refăcut pe 20 km printr-un proiect european de peste 27 de milioane de lei

Proiectul de renaturare a unui tronson de pe râul Bega Veche continuă și în 2023. Este vorba despre proiectul “𝐼̂𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑏𝑖𝑜𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 ℎ𝑎𝑏𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑣𝑎𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑟𝑖𝑝𝑎𝑟𝑖𝑒𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑎…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole