Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului salvate în instanță. Defrișările oprite

Asociația Agent Green a anunțat că a câștigat definitiv procesul cu Romsilva și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Caraș-Severin, pentru desființarea planului care ar fi dus la măcelărirea pădurilor din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

”Agent Green a castigat si recursul intentat de pârâta Romsilva și de intimata pârâtă Agenția de Protecția Mediului Caras Severin în cazul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. În consecință, victoria inițială a Agent Green pentru parc rămâne valabilă. Decizia de încadrare a planului de management, prin care Romsilva plănuia ca 68% din suprafața parcului Semenic să fie expusă tăierior de pădure, a fost anulată. Decizia Curții de Apel București în dosarul 5806/3/2021 este definitivă”, arată Agent Green, pe pagina de Facebook.

Situația pădurilor din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului este una dintre cele mai dramatice. Administrația parcului, asigurată de Romsilva, a distrus, ani la rând, pădurile de aici, folosindu-se de lipsa unui plan de management. Abuzurile și distrugerile din acest parc național au fost subiectele unor anchete ale organizațiilor de mediu, dar și ale mele, în mandatul de senator, începând cu anul 2017, spune fostul senator Mihai Goțiu.

Acesta consideră că victoria în Justiție, obținută de Agent Green, confirmă (a câta oară!?) modul iresponsabil în care este administrat Parcul Național Semenic – Cheile Carașului și arată de ce avem nevoie de o lege care să interzică expres tăierile de păduri din parcurile naționale, pentru a putea stopa, până nu e prea târziu, distrugerea lor iremediabilă.

Foto: Mihai Goțiu

Recomandările noastre

Cele mai citite articole