Bâlbele autorităților în cazul Liceului Baptist din Timișoara – elevii bulversați, cursuri suspendate, cazuri de covid neconfirmate

Buletin de Timișoara vă informa într-un articol de astăzi că a fost suspendă activitatea cu prezență fizică a elevilor la Liceul Teologic Baptist de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

CJSU spune că măsura a fost luată “din cauza unor cazuri de infectare cu virusul Sars Cov 2, fără alte detalii legate de situația epidemiologică“.

DSP Timiș la rândul său nu a comunicat nimic despre acest subiect.

Inspectoratul Școlar a făcut unele precizări vagi și incomplete către mass-media, pe un grup de whatsapp.

“Sunt 24 de clase la scoală și 12 sunt în online, se mai aștepta rezultatul și de la alți elevi ce au fost testați. Da, avem si astfel de situații. Sunt la Buzias și mai apar mâine câteva, a scris inspector școlar general adjunct“, Cosmin Hogea.

Informația că ar exista cazuri de Covid și în școlile din Buziaș nu a fost făcută publică până atunci și nici nu există alte detalii despre acest subiect nici la acestă oră.

După câteva minte, inspectorul școlar Ciprian Blaj a venit cu alte precizări, însă  fără legătură cu cazul de la Liceul Baptist.

“Cateva detalii referitoare la testari Sars-Cov2 (10 ianuarie). 13 elevi cu test de saliva pozitiv. Va mai dura pana aflam confirmarea/infirmarea prin RT-PCR, deoarece SAJ e foarte aglomerat. 47 elevi cu test RT-PCR pozitiv, deci au avut simptome. 20 persoane (personal din scoli): 17 cadre didactice, 1 director adjunct, 1 personal auxiliar, 1 personal nedidactic.In concluzie, rata de infectare este in crestere“, a precizat Ciprian Blaj.

Situația per ansamblu arată bătaia de joc de la nivelul comunicării publice din instituțiile statului plătite din banii cetățenilor, chiar și în cazul unor situații de urgență.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole