Poliția Timiș: circa 1.400 de amenzi acordate și 75 de fapte penale constatate – ca urmare a unei razii de proporții

Și în acest weekend  prelungit, prilejuit de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului, polițiștii timișeni au fost prezenți  în teren pentru prevenirea oricăror evenimente negative. Astfel că, peste 800 de polițiști au fost zilnic în teren pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente negative.

„În perioada 12-15 august, polițiștii au intervenit la 256 de sesizări dintre care 229 au fost semnalate prin intermediul Serviciului de urgență 112. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 1373 de sancțiuni contravenționale, dintre care 607 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere. Au fost constatate 75 de fapte penale, 20 de persoane  fiind depistate în flagrant delict”, transmite IPJ Timiș.

În aceste zile, în tot județul Timiș s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pe consumul de substanțe psihoactive și alcool la volan,precum și combaterea vitezei excesive la volan, astfel că polițiștii rutieri au legitimat peste 850 de persoane, au controlat  780 de autovehicule, au efecuat 512 testări cu aparatul etilotest și 30 cu aparatul drugtest fiind reținute în vederea suspendării 85 de permise de conducere și retrase 30 de certificate de înmatriculare. Dintre cele 607 sancțiuni contgravenționale, 345 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În orașul Recaș, polițiștii au fost prezenți și la Festivalul Embargo Fest, astfel că polițiștii Biroului de Analiza și Prevenire a Criminalității Timiș şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreuna cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au desfășurat activități informativ-preventive pentru a aduce la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând totodata pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit.

„În urma măsurilor dispuse cu prilejul acestui festival, vă informăm că nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură a perturba ordinea publică. Totodată, pe parcursul acestor zile a fost înregistrat doar 1 accident grav”, mai transmite IPJ Timiș.

Nu au lipsit în aceste zile șoferii prinși beți sau drogați la volan.

Vineri, 12 august , în jurul orei 15:00, polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au oprit pentru control pe DN 59 A, un autovehicul condus de un bărbat de 44 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, A fost întocmit dosar penal.

Sâmbătă, 13 august , în jurul orei 04:30, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au depistat pe strada Stadionului din oraș, un bărbat în vârstă de 24 de ani, care a condus un autovehicul sub influența drogurilor. În urma testării cu aparatul drugtest au rezultat valori pozitive la cannabis, amfetamină și ketamină. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Duminică, 14 august, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat în localitatea Șag, un bărbat în vârstă de 20 de ani, care a condus un autovehicul sub influența drogurilor. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la cannabis. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive” și „conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”. Totodată, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole