Apele Banat: acumularea “Trei Ape“ nu s-a uscat – grad de umplere este 67% din volumul normal

ABA Banat informează că acumularea “Trei Ape” din județul Caraș-Severin nu s-a uscat.

Reacția vine după ce instituția susține că a primit o filmare care “este pe rețelele de socializare și în care se prezintă o porțiune secată din acumularea „Trei Ape”, specialiștii noștri în managementul resurselor de apă au analizat punctual această situație și fac următoarele precizări:

☑️acumularea “Trei Ape” nu a secat, ci are un grad de umplere de 67% din volumul la nivelul normal de retenție (NNR).

☑️în prezent, nivelul acumulării este mai jos cu 3,41 m sub NNR, fapt pentru care în coada ei o parte din cuveta lacului este  “pe uscat”. Totuși,  𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐚𝐭𝐚𝐫𝐞  𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐚𝐜𝐮𝐦𝐮𝐥𝐚̆𝐫𝐢, care este autorizată  în producerea de energie electrică și de atenuare a undelor de viitură“, se arată într-o informare de presă.

Specialiștii ABA Banat susțin că monitorizează permanent situația acumulărilor și a cursurilor de apă din întreg spațiul hidrografic Banat, pentru a gestiona eficient resursa de apă.

Cod galben de vânt în Caraș-Severin

Interval de valabilitate: 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00 Fenomene vizate: intensificări ale vântului Zone afectate: conform textului În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în sudul,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole