Ambasada României în SUA: Timișoara este cel mai remarcabil oraș despre care probabil nu ai auzit niciodată

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a prezentat zilele trecute un extras dintr-un articol pe care prestigioasa publicație New York Times l-a scris despre oraș.

Bucuros de recenzia pe care New York Times o face azi Timișoarei, ”oraș autentic, plin de viață și multicultural”. Mândru că cei care aud de Timișoara și se îndrăgostesc de orașul nostru sunt tot mai mulți. Nu e o întâmplare. Mulțumesc vouă, timișorenilor, pentru energia cu care molipsiți lumea întreagă“, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Am asistat la evoluția orașului, de la anii sumbri de după Revoluție la vibrația cosmopolită de astăzi, datorată unui sector tehnologic în plină expansiune, investițiilor străine semnificative și energiei tinerești a 40.000 de studenți„, scrie jurnalistul american Andy Trincia în articolul de azi.

Zilele trecute, Ambasada României în SUA a scris pe pagina de Facebook că “Timișoara este cel mai remarcabil oraș despre care probabil nu ai auzit niciodată“.

Timișoara, “the most noteworthy city you’ve probably never heard of”? “The Romanian city is a genuine, livable and multicultural place that offers just enough for visitors to fill two or three days. (…) Families stroll and savor gelato cones as bike couriers whiz by. Pensioners relax on benches near manicured flower beds while earbud-wearing hipsters walk dogs and children chase pigeons by a fountain laden with bronze fish. The scene in Victory Square in Timisoara, Romania, is quintessentially European — modern meets Old World. (…) For me, Timisoara’s appeal is twofold: its architecture, which jumps out immediately, and its authenticity, which sinks in gradually. This is no tourist trap with trinket shops galore, but a genuine, livable and multicultural city that moves at a measured pace.” – The New York Times“, a notat în engleză Ambasada României în SUA.

Timișoara, „cel mai remarcabil oraș de care probabil nu ai auzit niciodată”? „Orașul românesc este un loc autentic, locuibil și multicultural, care oferă doar câte pentru vizitatori să umple două-trei zile. (…) Familiile se plimbă și savurează conuri de gelato în timp ce curierii pe biciclete trec zgomotos. Pensionarii se relaxează pe bănci lângă paturi de flori îngrijite, în timp ce hipsterii purtând căști de căști plimbă câinii și copiii urmăresc porumbeii lângă o fântână încărcată cu pești de bronz. Scena din Piața Victoriei din Timișoara, România, este prin excelență europeană – modernul se întâlnește cu Lumea Veche. (…) Pentru mine, atractia Timisoarei este dubla: arhitectura sa, care iese imediat in evidenta, si autenticitatea sa, care se afunda treptat. Aceasta nu este o capcană turistică cu magazine de bibelouri din belșug, ci un oraș autentic, locuibil și multicultural, care se mișcă într-un ritm măsurat.” – The New York Times“, a notat Ambasada României în SUA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole