Alin Nica și Călin Dobra lăsați în offside de fostul primar al Lugojului. Lovitura genială dată de Claudiu Buciu celor doi

Săptămâna trecută Lugojul a rămas brusc și dintr-o dată fără primar.

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, anunța într-o conferință de presă încetarea mandatului înainte de termen al lui Claudiu Buciu deoarece pentru o lună și jumătate pe parcursul acestui an și-a stabilit domiciliul Germania, ori, legea cere imperativ ca primarul să aibă domiciliul în localitatea pe care o conduce pe toată perioada mandatului.

Cu o zi înainte, semn că se știa ce urma să se întâmple, Biroul Politic Județean al PNL Timiș, numea la conducerea PNL Lugoj un șef interimar, în persoana primarului din Știuca, Vasile Bejera, un om de paie, pus doar să răspundă comenzilor altor săteni din conducerea județeană a PNL Timiș.

Așadar, Cluaidu Buciu era scos în doar 48 de ore din toate pozițiile pe care le ocupa, Dar…

Votul din BPJ a marcat și demascarea opoziției false din PNL Timiș pe care o practică fără rușine deputații Marilen Pirtea și Ben Oni Ardelean, care conform fostului primar Claudiu Buciu au votat decizia luată în privința PNL Lugoj, deși treceau ca mari dizidenți/opozanți ai actualei conduceri.

Deputatul Marilen Pirtea era chiar văzut ca înlocuitor al lui Alin Nica în fruntea PNL Timiș, însă așa cum redacția noastră atrăgea atenția recent, rectorul UVT are mari probleme în privința asumării politice și a menținerii unui curs stabil, fapt demonstrat din nou, cu ocazia ședinței respective, ceea ce nu-l face un lider, mai ales de urmat, ci un banal băiat de trupă, nefiind o alternativă viabilă la “băieții de pe sate“ conduși de Alin Nica și Dănuț Groza.

Mai trebuie remarcată în această afacere implicarea unui PSD-ist printre liberali sau a un liberal rămas printre PSD-iști, nici nu mai știm exact ce doctrină mai urmează fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, un alt cârmaci rămas fără busolă și care nu mai vede linia orizontului, deoarece nu acceptă un lucru simplu: Sorin Grindeanu nu iartă și nu uită. (punct).

Acesta a salutat faptul că Lugojul său drag și natal este aruncat într-un posibil haos administrativ, sperând în mod rușinos să prindă o funcție pe ușa din dos, eventual prin alegeri anticipate, punându-se astfel la remorca PNL în speranța unei viitoare candidaturi pe liste comune PNL/PSD.

Totuși, spre deosebire de balada Miorița, Claudiu Buciu nu a mers la culcare, ci s-a reorganizat, bineînțeles în marja pe care o mai are la dispoziție.

Jocurile de culise, în zona sulfuroasă a politici, pe care le practică atât Alin Nica, cât și Călin Dobra, au fost date peste cap de ceva surprinzător și străini celor doi – coloana vertebrală și tăria de caracter a viceprimarului PNL din Lugoj, cel care ocupă poziția de primar interimar, Bogdan Ștefan Blidariu.

Atât Călin Dobra, care și-a trădat până și oamenii apropiați, cât și Alin Nica, care a văzut cum toți apropiații lui Nicolae Robu au schimbat macazul în două secunde după ce acesta nu a mai fost șef, mizau pe trădarea în masă a lui Claudiu Buciu de către toți peneliștii din Lugoj – atât de viceprimar, cât și de consilierii locali sau simpli membri de partid.

Acesta lucru nu s-a întâmplat până acum, drept dovadă, conform unor surse politice, Claudiu Buciu s-a întors în Primăria Lugoj, pe poziția de consilier personal al viceprimarului Bogdan Ștefan Blidariu, de unde are posibilitatea să coordoneze activitatea administrativă pentru a-și putea duce până la capăt mandatul dat de cetățeni.

Este de presupus că în perioada următoare consilierii locali PNL din Lugoj vor fi sub o presiune fantastică și că se va ajunge și la propunerea de schimbare a viceprimarului pentru instalarea în funcție a unei marionete care să facă jocurile lui Călin Dobra și Alin Nica, adică va fi o nouă probă de caracter.

Mai trebuie remarcat un lucru: ani de zile Claudiu Buciu a fost făcut turnător din cauza faptului că a denunțat șpaga cerută la Primăria București pe vremea fostului primar Sorin Oprescu.

Cei care blamau acest lucru, inclusiv actual șef al PSD Lugoj, Călin Dobra, nu au acum nicio rușine să se cațere pe o altă delațiune, metodă prin care se presupune că a fost descoperită schimbarea de domiciliu a fostului primar Claudiu Buciu?

În mod evident că nu.

Sigmund Freud: “Primul simptom al prostiei este lipsa totală a rușinii“.

După cum se vede Claudiu Buciu nu a rămas încă singur, iar sprijinul, poate neașteptat, va veni, depinde doar de deciziile politice pe care le va lua.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole