Alin Nica ar trebui acuzat oficial de cumpărarea de influență politică cu bani publici

Alin Nica profită din plin de haosul existent la nivelul PNL Timiș și de lipsa unei alternative reale, care să coaguleze partidul în jurul unui alt lider politic asumat.

În plin scandal al alegerilor din interiorul partidului, pe pagina oficială de Facebook a PNL Timiș este promovată o știre conform cărei un consilier local liberal din Boldur afirmă că CJ Timiș va prelua un drum comunal pentru a fi modernizat.

Ionuț Sîrbu, consilier local PNL Boldur: “Am discutat cu președintele CJT, Alin Nica, despre posibilitatea preluării de către Consiliul Județean a drumului comunal care face legătura între localitățile Jabăr și Coșteiu. E o procedură prin care banii necesari pentru asfaltarea porțiunii lipsă pot veni direct din bugetul județului, ca investiție pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Atunci când vrei să faci administrație pentru cetățeni, contează enorm deschiderea, sprijinul și profesionalismul liderilor în care timișenii au cea mai mare încredere. Proiectele bune se fac doar în echipă!”, se arată în postarea de pe pagina PNL Timiș.

Știrea, banală într-o altă situație, arată un mod de acțiune care va fi cel mai probabil valorificat de Alin Nica în perioada următoare, când în PNL Timiș ar trebui să aibă loc alegeri județene, însă fără o justificare temeinică gestul poate fi interpretat ca și cumpărare de influență politică folosind bani publici.

În cazul de față, situația este mai complexă decât pare la prima vedere. Trebuie menționat faptul că unele surse politice spun că Ionuț Sîrbu, consilier local PNL la Boldur, este cel pe care “conducerea județeană l-a folosit cu ocazia alegerilor de la PNL Timișoara pentru anumite activități de organizare, dar și ulterior la alte ședințe și acțiuni politice”. Așadar, inițiativa consilierului local cu instituția condusă de Alin Nica trezește o serie de suspiciuni extrem de grave, nu doar rezonabile.

Nu ar fi nicio surpriză în contextul alegerilor din PNL Timiș, ca promisiunile electorate venite dinspre Consiliul Județean să depășească și cadrul legal, și posibilitățile economice reale ale instituției, dar și bunul simț.

Afirmația de mai sus trebuie pusă în context național, deoarece s-a ajuns până acolo încât președintele PNL, Ludovic Orban, a tras atenția într-o declarație spunând că “cine a hotărât să folosească resurse publice în campania internă, să plece de la Palatul Victoria”.

Mai mult, preşedintele PSD Bacău, eurodeputatul Dragoş Benea, l-a acuzat pe Florin Cîţu că îşi cumpără voturi cu banii publici, spunând că Guvernul va face rectificarea bugetară cu o lună înainte de congresul de alegeri din PNL și că, astfel, preşedinţii de consilii judeţene şi primarii liberali vor fi condiţionaţi de premierul Florin Cîţu să voteze cu el pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Buletin de Timișoara va urmări îndeaproape desfășurarea acestor cazuri din administrația județeană pentru informarea corectă a opiniei publice și pentru a atrage atenția instituțiilor statului, precum DNA, asupra unor posibile fapte de natură penală.

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis: am o relație cordială cu Dominic Fritz – cu Alin Nica am o relație proastă, nu-l bagă nimeni în seamă nici la el în partid – am văzut că domnul Robu a trecut de 100% în sondaje, nu mai are rost să organizăm alegeri – domnul Robu are procente câte goluri dădea pe meci

Șeful PSD Timiș și președinte interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat, marți seara, la TVR Timișoara, în cadrul unui interviu, că are o relație cordială cu primarul Timișoarei…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole