Alin Nica a folosit bani din bugetul județului în interes propriu. Conflictul de interese al șefului PNL Timiș a fost sesizat la Agenția Națională de Integritate

Buletin de Timișoara a sesizat Agenția Națională de Integritate deoarece șeful CJ Timiș a finanțat nelegal biserica din satul natal, Dudeștii Noi.

Consiliul Județean Timiș finanțează în acest an cu suma de 2.600.000 de lei diverse lucrări care se execută la biserici din județ.

Sumele pe care parohiile le primesc din partea CJ Timiș variază între 8.000 de lei și 45.000 de mii de lei în funcție de cultul religios și de tipul lucrărilor, cu o excepție, așa cum puteți vedea în tabelul din finalul articolului.

Excepția o constituie parohia din satul natal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, care a primit 150.000 de mii de lei în 2021 pentru construcția unei biserici. Suma este una colosală și discriminatorie în raport cu restul alocărilor și arată încă o dată că “cine împarte, parte își face”.

Trecând cu vederea că suma este de trei ori mai mare decât alocările pentru alte biserici, inițiativa ar putea fi lăudabilă dacă nu ar fi nelegală, deoarece încalcă Legea 161/2003.

Repartiția banilor către Parohia Dudeștii Noi s-a făcut nelegal, iar Buletin de Timișoara a sesizat Agenția Națională de Integritate, pentru conflict de interese, deoarece conform declarației de interese Alin Nica posedă o funcție în conducerea Parohiei și astfel are un interes patrimonial în cauză, lucru interzis de lege.

Potrivit legii 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancționarea corupției – prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției şi altor acte normative.

După stabilirea conflictului de interese, șeful PNL Timiș și al CJ Timiș se va alege și cu dosar penal în cauză, iar demisia din toate funcțiile ar fi singura opțiune.

Pompierii din Satchinez beneficiază de noi dotări

Primăria Satchinez anunță că pompierii voluntari din comună au primit dotări noi de intervenție după implementarea unui proiect european. “Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei comunei Satchinez…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole