Aeroportul Timișoara locul patru în țară, cu un trafic de 1,2 milioane de pasageri – după ce în 2020 traficul s-a redus cu 99% din cauza pandemiei Covid-19

Asociația Aeroporturilor din România a prezentat datele privind trafic pe aeroporturile din țară, atât pentru cel de marfă cât și pentru cel de pasageri.

Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile românești anul trecut, cu 87% mai mulți decât în anul 2021“,arată datele AAR.

Aeroportul Timișoara se situează pe locul al patrulea în țară în privința traficului de pasageri, cu aproape 1,2 milioane de pasageri, după Otopeni, Cluj și Iași.

Cât privește traficul de marfă, Aeroportul Timișoara se situează pe locul al doilea în țară cu 7.800 de tone, după Otopeni, dar înaintea aeroporturilor din Cluj și Constanța.

Fostul director al Aeroportului Timișoara, Dan Idolu, spunea în 2020 că Aeroportul Timişoara se resimte după măsurile de suspendare a zborurilor ca urmare a pandemiei deoarece 94% dintre angajaţi sunt încă în şomaj tehnic, din cauza traficului care a scăzut cu 99 la sută. În 2019 AIT înregistra un trafic de pasageri care a depăşit 1,5 milioane.

La ora actuală Aeroportul Timișoara este condus de Daniel Stamatovici un “soldat credincios“ al ministrul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole