Activități educaționale ale Aquatim, de Ziua Mondială a Toaletei

În preajma Zilei Mondiale a Toaletei, sărbătorită în fiecare an pe 19 noiembrie, Aquatim a adus în atenția comunității importanța pentru sănătate și mediu a infrastructurii de canalizare și tratare a apei uzate, precum și a gestionării corecte a acesteia. Prin activitățile educaționale dedicate elevilor, publicului tânăr în general, compania de apă reia un mesaj important, transmis și în alte rânduri, și anume „canalizarea nu este coșul de gunoi”.

Obiectivul comun al programelor educaționale Aquatim este responsabilizarea tinerilor față de mediu, cu precădere față de apă, iar activitățile planificate cu ocazia Zilei Mondiale a Toaletei nu fac excepție de la regulă. Printre acestea se numără ateliere de confecționare a lumânărilor din ulei uzat, organizate în parteneriat cu Asociația OilRight, Școala Gimnazială nr. 24 și Liceul Sf. Antim Ivireanul din Timișoara, un atelier de lectură din seria Sete de carte, găzduit de librăria La două Bufnițe și lecții deschise, pe teme de igienă și siguranță a apei în școli dinTomești, Traian Vuia și Belinț, în cadrul campaniei de informare și educație de mediu a proiectului regional de investiții Aquatim.

Sistemul de canalizare și stația de epurare a apelor uzate din Timișoara au fost puse în funcțiune în anul 1912. În prezent canalizarea Timișoarei are o lungime de 690 km, iar infrastructura de apă uzată gestionată de Aquatim în întreaga arie de operare cuprinde peste 1.26o km rețele de canalizare și 26 stații de epurare.

În lume, 3,6 miliarde de oameni trăiesc fără WC în casă, punându-și în pericol sănătatea. Lipsa sistemelor de canalizare sau folosirea unora necorespunzătoare duce, de asemenea, la contaminarea resurselor de apă subterană, a râurilor, lacurilor etc. Legătura dintre canalizare și apa potabilă nu poate fi trecută cu vederea.

Horticultura S.A.  face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi din zona centrală a orașului. Posturile disponibile: Muncitori…

11 iulie- Ziua Inspecției Muncii din România

Ziua Inspecției Muncii, 11 iulie, a fost instituită prin Legea nr. 337 din 2018 privind Statul Inspectorului de Muncă. Inspecția Muncii și Inspectoratele Teritoriale de Muncă au ca principal scop urmărirea îndeplinirii de către angajatori a obligațiilor legale în…

TimPark: 29 de locații au mai fost introduse în sistemul de parcare cu taxă: 1 Decembrie, Mareșal Averescu, Azuga, Dunărea, Eneas, Lacului, Lalelelor, Macin, Meziad, Rusu Șirianu, Salcâmilor, Ștrandului, Transilvania sau Calea Stan Vidrighin

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara-Timpark anunță modificările si completările aduse regulamentului de funcționare aprobat prin HCLMT nr. 20/25.01.2022 și modificat prin HCLMT nr….

Recomandările noastre

Cele mai citite articole