A fost semnat contractul pentru noua descărcare de pe autostradă de la Sânandrei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul de finanțare pentru drumul de legătură cu autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69.

„Obiectivul general al proiectului constă în realizarea conexiunii autostrăzii A1 cu orașul Timișoara și alte drumuri naționale și județene conexe, în vederea descărcării traficului rutier de pe autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivitaății economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea / reducerea blocajelor de trafic prin reducerea duratelor de transport”, transmite CNAIR.

Noua descărcare de pe autostrada A1 va avea o lungime de zece kilometri, urmând a fi realizate și două poduri, șase pasaje și trei noduri rutiere.

Valoarea totală a proiectului este de 260 milioane lei, 85% din finanțare fiind asigurată cu bani europeni prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole