A fost semnat contractul pentru noua descărcare de pe autostradă de la Sânandrei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul de finanțare pentru drumul de legătură cu autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69.

„Obiectivul general al proiectului constă în realizarea conexiunii autostrăzii A1 cu orașul Timișoara și alte drumuri naționale și județene conexe, în vederea descărcării traficului rutier de pe autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivitaății economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea / reducerea blocajelor de trafic prin reducerea duratelor de transport”, transmite CNAIR.

Noua descărcare de pe autostrada A1 va avea o lungime de zece kilometri, urmând a fi realizate și două poduri, șase pasaje și trei noduri rutiere.

Valoarea totală a proiectului este de 260 milioane lei, 85% din finanțare fiind asigurată cu bani europeni prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Râul Bega Veche – refăcut pe 20 km printr-un proiect european de peste 27 de milioane de lei

Proiectul de renaturare a unui tronson de pe râul Bega Veche continuă și în 2023. Este vorba despre proiectul “𝐼̂𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑏𝑖𝑜𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 ℎ𝑎𝑏𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑣𝑎𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑟𝑖𝑝𝑎𝑟𝑖𝑒𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑎…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole