Timișoara: finanțare nerambursabilă în valoare de 35.000 lei pentru cluburi de robotică oferită de Nokia Networks prin programul NextGen Robotics

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Nokia Networks lansează pentru prima dată o linie de finanțare nerambursabilă în valoare de 35.000 de lei pentru cluburi de robotică, organizate de elevi și studenți, din județul Timiș.

„Programul „NextGen Robotics” este finanțat de către Nokia Networks cu sediul în Timișoara și își propune să sprijine inițiativele organice ale elevilor și studenților din Timiș, care vizează dezvoltarea și promovarea domeniului roboticii. Programul încurajează educația non-formală și implicarea tinerilor în activități extracurriculare, oferindu-le oportunitatea de a dobândi competențe practice și de a se implica activ în proiecte inovatoare care impactează comunitatea și diverse domenii de activitate”, se arată într-un comunicat de presă.

Tinerii pasionați de domeniul roboticii vor avea oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar într-un context colaborativ ce susține interesul în proiecte inovatoare cu impact în societate, și totodată dezvoltă abilități de management și lucru în echipă. Programul încurajează autonomia cluburilor în explorarea propriilor soluții, evidențiind importanța domeniului de robotică.

„Aplicanții eligibili sunt echipe formate exclusiv din elevi și studenți din județul Timiș, compuse din maxim 5 persoane. Proiectele trebuie să se încadreze în perioada 29 octombrie 2024 -13 iulie 2025 și să includă o activitate destinată diseminării rezultatelor în perioada 2 iulie- 13 iulie 2025. Fiecare echipă poate solicita o finanțare de până la 7500 RON, bani destinați acoperirii materialelor consumabile, serviciilor necesare implementării și promovării proiectului”, mai arată sursa citată.

Perioada de aplicare a proiectelor începe pe data de 1 octombrie, pe site-ul: http://nextgenrobotics.ro/, până la data de 21 octombrie.

Itinerant teatral, la Liceul de Artă Ion Vidu

Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara anunță prima ediție a proiectului cultural-educațional „Itinerant teatral”. Itinerant teatral este un eveniment al secției…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole