Dominic Fritz face apel la timișoreni și la firmele din oraș să-și plătească datoriile de peste 200 de milioane de lei: nu iertăm pe nimeni – avem nevoie pentru reparații la străzi, iluminat sau plantarea de noi copaci

Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara propune facilități fiscale pentru contribuabilii care își achită până la sfârșitul lunii noiembrie datoriile înregistrate către bugetul local la data de 31 august 2024.

 Astfel, dobânzile și penalitățile vor fi anulate, cu condiția achitării obligațiilor fiscale principale până la data de 25 noiembrie 2024.

Primarul Dominic Fritz a făcut un apel la către cei care au datorii.  

Timișorenii și firmele din oraș care au datorii la bugetul local și le plătesc în următoarele 2 luni scapă de dobânzi și penalități. În evidențele noastre sunt înregistrate 200 de milioane de lei restanțe. Cam jumate-jumate, firme și persoane fizice. Ținta noastră este să încasăm cât mai mulți din acești bani, de care avem nevoie pentru reparații la străzi, factura la iluminatul stradal sau plantarea de noi copaci. Mulți din oamenii de pe listă fie nu au știut că au o mică datorie la care s-au tot adunat penalități sau pur și simplu au fost în situația că nu au putut plăti la termen. Acum tăiem aceste penalități și dobânzi dacă își plătesc datoria de bază până la 25 noiembrie. Nu iertăm pe nimeni. Fiecare trebuie să își plătească obligațiile la bugetul local, fie că sunt taxe, impozite sau amenzi. Cine și-a plătit taxele și impozitele la timp nu este dezavantajat de această măsură“, a declarat, luni, Dominic Fritz.

Potrivit procedurii, este esențial ca datoriile principale să fie achitate până la această dată pentru a beneficia de facilități.

Cererile vor putea fi depuse fie la registratura online a Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, la adresa office@dfmt.ro, fie la registratura de la sediul acesteia, de pe str. A. Demetriade nr. 1“.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole