Nicolae Robu: în periurban oamenii doar își fac somnul – este singura diferență dintre ei și noi, cei ce locuim în oraș

Fostul primar Nicolae Robu a comentat informațiile din spațiul public, conform cărora, în cadrul dezbaterii publice de vineri pe tema sistemului TimPark, viceprimarul USR+, Ruben Lațcău, ar fi spus că de vină pentru traficul infernal din Timișoara sunt și părinții din suburbii care își aduc copii la școală în oraș.

“Este un lucru cunoscut, acum, că majoritatea covârșitoare a dv (peste 80%!) ați votat Dominic Fritz și USR în 27.09.2020. Evident, n-ați făcut altceva decât să uzați de dreptul dv democratic la liberă opțiune. Vă mărturisesc că am fost surprins când am aflat, întrucât eu consider că am făcut lucruri importante pt dv:  în primul rând, facilitându-vă mobilitatea înspre și dinspre oraș, prin: lărgirea la patru benzi a tuturor arterelor de intrare / ieșire în / din oraș (pt Calea Buziașului, de la girația AEM, până la racordul cu Centura Sud, am lăsat proiect de lărgire chiar la 6 benzi; și reamintesc: centura este acum în lucru urmare a demersurilor mele neobosite, ani la rând, din 2012 începând!), emaforizarea cu undă verde pe distanțe mari pe toate arterele de intrare / ieșire în / din oraș (evident: nu numai!), crearea a aproape 20 de linii de transport public metropolitan!; în al doilea rând, poate și mai important: atrăgând investiții străine de peste 4.4 miliarde euro, în condițiile în care niciun alt oraș nu a ajuns la 2 miliarde euro (!!!), investiții prin care s-au creat locurile de muncă ale foarte multora dintre dv., în corporații, mall-uri, hipermarket-uri, HORECA, etc“, a precizat Nicolae Robu.

“Singura diferență dintre dv și noi, cei ce locuim în oraș, este că dv vă faceți somnul în localitățile periurbane“

“Ei bine, am rămas uluit să citesc că cei pe care i-ați votat vă fac vinovați de aglomerația din oraș, după capul lor dv nefiind nici mai mult nici mai puțin decât creatori de aglomerație, prin aducerea NELEGITIMĂ -după mintea lor!- a copiilor la școlile din oraș! Acești oameni vă cer nici mai mult nici mai puțin decât ca dacă v-ați luat case mai ieftine la sat -eu îi citez pe ei, să nu mă înțelegeți greșit!-, atunci, să vă petreceți, dv și copiii dv, viața acolo, la sat, nu să veniți “să aglomerați orașul”! DA, ESTE INCREDIBIL, ESTE NOAPTEA MINȚII, cum se spune! Cei ce gândesc astfel omit că singura diferență dintre dv și noi, cei ce locuim în oraș, este că dv vă faceți somnul în localitățile periurbane, alminteri muncind, făcându-vă cumpărăturile, frecventând spectacolele, terasele, restaurantele etc în oraș, ca și noi, într-un cuvânt spus: dându-i viață, ca și noi! Cu consecințele de rigoare asupra contribuțiilor la bugetul local, asupra mersului afacerilor pt care sunteți clienți, respectiv angajați! Nu putem vorbi de o consolare a dv, desigur, ci doar de o tristă constatare: nu numai în dv lovesc dl Fritz și colaboratorii, cei votați cu atâta entuziasm în 27.09.2020, ci… cam în toate categoriile socio-profesionale! Și în orașul însuși!“, a mai comentat fostul primar al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole