Primăria Timişoara, acţionată în instanţă pentru noua organigramă prin care au fost desfiinţate 80 de posturi

Liderul Sindicatului Liber al Angajaţilor (SLA) din Primăria Municipiului Timişoara, Tiberiu Negrei, a anunţat, luni, că 33 de angajaţi au acţionat în instanţă instituţia, care a adoptat luna trecută o nouă organigramă prin care vor fi desfiinţate 80 de posturi, din care 10 sunt de conducere.

Tribunalul Timiş a acceptat acţiunea de contencios administrativ şi fiscal a sindicatului, pentru „suspendare executare act administrativ”, şi a fixat termenul pe data de 9 august.

Noua organigramă a intrat în vigoare de luni şi, potrivit acesteia, apar funcţii noi, precum cele de grădinar-şef sau manager de cartier. De asemenea, conducerea instituţiei a anunţat, în luna iunie, că se vor face şi peste 100 de noi angajări, cu predilecţie pentru „profesionişti, la început de drum”, după cum afirma primarul Dominic Fritz.

Spre deosebire de CJ Timiș, unde sindicatul este controlat de apropiați ai PSD și unde a fost de acord cu concediere salariaților de către administrația liberală, la Primăria Timișoara angajații sunt reprezentați în instanță de către organizația sindicală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole