Timișoara: anchete extinse la compania ATOS după ce o angajată s-ar fi sinucis în urma presiunii de la locul de muncă – ar fi fost presată de superiori să prezinte un plan de îmbunătățire a performanțelor sau să demisioneze

Anchete extinse la compania multinațională ATOS din Timișoara după ce o angajată s-ar fi sinucis în urma presiunii de la locul de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș s-a autosesizat și a început un control, iar firma multinațională a declanșat un control intern.

Acțiunea ITM a venit în condițiile în care consultantul în afaceri Doru Șupeală a susținut în mediul online că o angajată a companiei, cu istoric medical, s-a sinucis.

Potrivit lui Doru Șupeală, tragedia s-a produs la o zi după ce femeia a fost presată de superiori să prezinte un plan de îmbunătățire a performanțelor sau să își dea demisia.

Directorul ITM Timiș, Ileana Mogoșanu a declarat pentru Radio Timișoara că primele cercetări ar urma să fie finalizate în cursul zilei de luni.

Luni se va încheia controlul și vom avea o concluzie în sensul acesta. Controlul se desfășoară în limita competențelor pe care le are Inspectoratul Teritorial de Munc[, conform legii 108/1999. (Reporter: În astfel de situații se stă de vorbă și cu oameni din interiorul companiei?). În primul rând, noi nu suntem organ de investigație ca să luăm declarații și să întrebăm pe ceilalți ce s-a întâmplat acolo. Asta, doar în instanță”, a spus Ileana Mogoșanu pentru Radio Timișoara, care a transmis companiei IT o solicitare pentru exprimarea unui punct de vedere, dar la care firma nu a răspuns.  

Doru Șupeală, cel care a făcut public cazul de la Timișoara, a prezentat un mesaj în care șeful global al departamentului de Resurse Umane anunță o anchetă internă detaliată, dar și o evaluare externă a situației de la Timișoara.

Atos nu tolerează nicio formă de discriminare, hărțuire sau violență la locul de muncă”, a transmis șeful global al departamentului de HR al gigantului IT, Paul Peterson, citat de Doru Șupeală.

Am reușit împreună să mișcăm lucrurile. Așteptăm să se facă dreptate și curățenie. În urmă cu câteva minute, echipa Hacking Work a primit prin intermediul Linkedin un mesaj de la Paul Peterson, Chief HR Officer al companiei multinaționale Atos. În mesajul transmis de șeful global al departamentului de Resurse Umane al Atos, se spune că, pe lângă investigația internă, situația va fi supusă și unui audit extern, operat probabil de un organism independent. Traducerea mesajului transmis de Paul Peterson: Decesul unui coleg din România a fost resimțit profund de toată echipa Atos. Gândurile noastre sunt alături de familia, prietenii și toți cei afectați de această pierdere devastatoare. Suntem șocați de acuzațiile privind hărțuirea la locul de muncă legate de această tragedie și ne angajăm să investigăm acest aspect în detaliu. Au fost deja inițiate o anchetă internă și o evaluare externă. Atos nu tolerează nicio formă de discriminare, hărțuire sau violență la locul de muncă”, a precizat Doru Șupeală.

Nereguli la tăierea pădurilor din Timiș

În luna iunie a acestuia an, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timișoara, Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au efectuat verificări la agenții economici de pe…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole