VIDEO. Timișoara: viitoarele tribune ale stadionului de pe Calea Buziașului sunt deja vizibile – sunt construite din prefabricate în formă de Lego

Lucrările la primul stadion construit la Timișoara în ultimii 60 de ani avansează conform graficului stabili.

Stadionul Eroii Timișoarei, de pe Calea Buziașului, costă 100 de milioane de lei, iar lucrările avansează în ritm susținut.

Dacă la finalul lunii trecute se lucra la fundații, acum viitoarele tribune sunt deja vizibile, fiecare fiind în diferite stadii de execuție, așa cum puteți vedea în video de mai jos

Șantierul stadionului de pe Calea Buziașului se mișcă bine. Noul stadion este una din investițiile strategice ale orașului pe care o facem cu forțe proprii, exclusiv din banii din taxele și impozitele timișorenilor. Un loc pentru toată lumea, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte“, a declarat, luni, primarul Dominic Fritz.

Stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4 UEFA și va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural pe teren și dotări ultramoderne.

Stâlpii de susținere se ridică la peste 17 metri, se lucrează și la configurarea circulației tramvaiului, tribunele sunt construite din prefabricate în forma de Lego“, a spus și viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin tabără.

Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii.

Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole