PNL Timiș: Vasile Blaga deschide lista pentru Senat – la Camera Deputaților candidează Marilen Pirtea, Raul Cozarov, Cristian Bușoi și Liliana Oneț

În cadrul statutar asigurat de întrunirea membrilor Biroului Permanent Județean al PNL Timiș, miercuri a fost adoptată decizia cu privire la lista candidaților PNL Timiș pentru alegerile din 2024 pentru Parlamentul României.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de PNL Timiș printr-un comunicat de presă.

Lista votată oficial coincide cu lista publicată încă de marți de Buletin de Timișoara, așa cum puteți citi AICI.

Vasile Blaga, președinte interimar al filialei județene PNL Timiș, care a reprezentat PNL până în acest an în Parlamentul European,  deschide lista pentru Senat, iar deputatul Marilen Gabriel Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, deschide lista pentru Camera Deputaților.

Pentru Camera Deputaților, pe lista de candidați PNL Timiș, în ordinea locurilor din listă, se află: Marilen Gabriel Pirtea, Raul Cozarov, Cristian Bușoi și Liliana Oneț, urmând ca pentru celelalte locuri candidații să fie stabiliți ulterior, pe baza candidaturilor depuse, care se vor afla în dezbaterea și analiza decizională din BPJ PNL Timiș.

La Senat, pe lista de candidați PNL Timiș, în ordinea locurilor din listă, se află: Vasile Blaga și Cosmin Tabără, urmând ca pe celelalte locuri candidații să fie stabiliți ulterior, pe baza candidaturilor depuse. 

Prin lista de candidați stabilită astăzi de PNL Timiș am dat întâietate principiului profesionalismului și, simultan, am respectat voința și specificul comunităților locale din Timiș. Suntem convinși că în Timișoara se află unul dintre nucleele cele mai importante ale liberalismului românesc și, în consecință, ne adresăm timișorenilor cu deschidere și încredere, pentru a-i reprezenta cu onoare în Parlamentul României. În plus, candidații PNL asigură o bună reprezentare a diferitelor categorii profesionale și sociale, în acord cu specificul județului. Am parcurs și un proces firesc de stabilire a candidaților, în care s-au implicat și primarii PNL, ca reprezentanți semnificativi ai comunităților locale din județ, aceștia pronunțându-se cu un vot acordat pentru prezența pe această listă de candidați a unuia dintre primarii liberali cunoscuți în Timiș. Obiectivul filialei PNL Timiș este de a câștiga alegerile din acest an, maximizând numărul de mandate de parlamentari liberali și aducând un aport major din cel mai mare județ al vestului țării pentru câștigarea mandatului de președinte al României de către candidatul Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.”, a declarat deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

Echipa de candidați pentru Parlamentul României, stabilită miercuri de BPJ PNL Timiș, va fi propusă Biroului Permanent Național al Partidului Național Liberal, care va valida componența finală a acesteia în cadrul următoarei ședințe decizionale.

Candidații PNL Timiș pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 formează o echipă eterogenă și determinată pentru a consolida comunicarea cu cetățenii. Candidații liberali și susținătorii lor au avut astăzi și o întâlnire informală, alături de colegi și prieteni, în care s-au propus primele idei și tipuri de acțiuni pentru precampania electorală, necesare pentru susținerea dialogului electoral specific al acestor alegeri parlamentare și prezidențiale”, arată PNL Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole