Timișoara: un tânăr de 18 ani și un bărbat de 50 de ani amendați cu 4.000 de lei pentru alarmele false cu bombă de la Hotel Continental și de la compania Continental Automotive

Luni a fost ziua alarmelor false cu bombă la Timișoara.

După-amiază un apel la numărul de urgenţă 112 anunţa prezența unei bombe în Hotelul Continental.

Imediat oamenii din hotel au fost evacuaţi, iar la faţa locului au intervenit poliţişti, jandarmi şi lucrători SRI care au căutat dispozitivul.

Căutările au fost în zadar, forţele de ordine şi-au dat seama că este vorba despre o alarmă falsă.

Poliţiştii l-au identificat rapid pe apelant, un bărbat de 50 de ani, care a fost amendat cu 4.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. Acesta a fost dus şi la Clinica de Psihiatrie din Timişoara, pentru un control de specialitate.

Spre seară, poliţiştii, jandarmii şi lucrători ai SRI au intervenit la compania multinaţională Continental Automotive depe Calea Buziașului, după ce un apel la numărul de urgenţe 112 anunţa prezenţa unnui dispozitiv explozibil.

O unitate de producţie din cadrul companiei a fost evacuată.

În urma verificărilor făcute de pirotehnişti, s-a stabilit că este o alarmă falsă, fiind identificat apelantul, un tânăr în vârstă de 18 ani, care a fost găsit ulterior pe o stradă din oraş.

El a fost amendat cu 4000 de lei şi a fost dus la Clinica de Psihiatrie “Eduard Pamfil” din municipiul Timişoara pentru a fi supus unui control de specialitate.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, a fost depistat pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Timişoara, de către un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Glad Voievod” Timişoara. Acesta a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă în valoare de 4.000 de lei conform OUG 34/2008 privind apelarea nejustificată a numarului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, anunţă marţi dimineaţă IPJ Timiş.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole