Timișoara: amendă de 25.000 de lei pentru firma care deține parcarea de la McDonald-ul de pe Calea Circumvalațiunii din cauza mizeriei – este a patra sancțiune pentru aceeași faptă

Polițiștii locali din Timișoara au amendat vineri firma care deține zona parcării supermarketului ce funcționează pe Calea Circumvalațiunii nr. 35, ca urmare a constatărilor din ultima perioadă cum că în perimetrul respectiv, situat într-o zonă centrală a Municipiului, este mizerie și nu s-au luat măsurile necesare întreținerii atât a parcării, clădirilor și spațiilor verzi care aparțin firmei în cauză.

Sancțiunea a fost aplicată conform OUG 195/2005 privind protecția mediului și se ridică la 25.000 de lei. De menționat că aceasta nu este sigura sancțiune aplicată societății Columbus Active SRL, cu sediul în București. Luna trecută, tot pentru neîntreținerea spațiilor verzi, și a parcării, polițiștii locali au aplicat o sancțiune de 2500 lei conform HCL 117/2024. Și anul trecut au mai fost aplicate două sancțiuni de 2500 și 25.000 lei tot pentru neîntreținerea amplasamentului de pe Calea Circumvalațiunii, ca urmare a constatărilor în teren ale polițiștilor locali, dar și a sesizărilor de la cetățeni, care am semnalat deșeurile împrăștiate în toată zona care reprezintă o sursă de infecție și conferă un aspect inestetic zonei. Polițiștii locali atrag atenția că deținătorii de astfel de amplasamente au obligația legală de a lua măsuri de întreținere și implicit de igienizare a  proprietăților pe care le dețin sub orice formă“, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Astfel de verificări vor avea loc și în perioada următoare.

Firma Columbus Active SRL are sediul în București, Sectorul 2, pe str. Gara Herăstrău.

Conform datelor de la ORC, firma îi are ca administratori pe doi francezi: Gilles Marie Jacques Ballot și Regis Jean Pierre Louis Moratin, asociați sunt două persoane juridice:  (100%) CARREFOUR NEDERLAND BV și (0%) CARREFOUR ROMANIA SA, iar ca beneficiari reali un francez și un polonez: Regis Jean Pierre Louis Moratin și Zientara Jadwiga Marlena.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole