Timișoara: un autobuz privat de Variaș amendat pentru că a oprit în stațiile din oraș fără a deține aviz – recent comuna a fost acuzată că nu își plătește transportul public și serviciul a fost suspendat

Societatea Metropolitană de Transport Timișoara atrăgea atenția în 19 august asupra faptului că mai multe primării din județ nu își plătesc transportul public.

În acest sens SMTT arăta că pentru neplata facturilor restante, transportul public local prestat de către Societatea de Transport Public Timișoara s-ar putea suspenda începând cu data de 01.09.2024 pe mai multe linii.

Este vorba despre M50 (doar pe teritoriul UATC Biled); M52 (doar pe teritoriul UATC Variaș); M43 (pe teritoriul UATC Săcălaz). Persoanele care dețin abonament valabil pe aceste linii se pot prezenta la sediul Societății de Transport Public situat în Timișoara, B-dul Dâmbovița nr. 67 pentru decontarea sumei corespunzătoare perioadei de la care abonamentele devin inactive, respectiv 01.09.2024“, a menționat SMTT.

Miercuri, 4 septembrie, Poliția Locală Timișoara informează că a amendat un șofer care efectua curse de persoane pe ruta Timișoara – Variaș pentru că oprea în stații de călători din oraș fără a deține aviz.

Polițiștii locali au acționat, în aceste zile, pentru luarea măsurilor legale în cazul unui transportator care efectua curse fără a mai avea acest drept. În fapt, cursele către și de la localitatea Variaș spre și dinspre Timișoara au fost suspendate, de la începutul lunii septembrie, deoarece nu a fost achitată, timp de mai multe luni, de către autoritatea locală, taxa aferentă asigurării transportului de persoane către Societatea Metropolitană de Transport Timișoara. Un autobuz aparținând unui transportator privat, cu sediul în localitatea Livezile, Timiș,  a fost însă depistat efectuând curse și instituind stații de urcare și coborâre a călătorilor pe teritoriul municipiului Timișoara fără a deține aviz în acest sens. Conducătorul auto a fost surprins în stația de pe Str. Liege și sancționat, conform HCL 117/2024, cu amendă de 2500 lei“, a transmis Poliția Locală.

Instituția atrage atenția că efectuarea transportului de persoane prin curse ocazionale, speciale, în convenție sau neregulate, instituirea de stații urcare/coborâre pe teritoriul municipiului Timișoara fără avizul Comisiei de Circulație, precum și devierea de la traseul stabilit de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara constituie contravenție și se sancționează cu amenzi de la 1500 la 2500 lei.

Pentru a nu pune în pericol siguranța călătorilor, dar și pe cea a tuturor participanților la trafic sunt efectuate periodic verificări în acest sens“, a mai precizat Poliția Locală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole