Consiliul Județean Timiș creează un sistem metropolitan de transport paralel cu cel gestionat de Primăria Timișoara – autobuzele vor ajunge până la socrii lui Sorin Grindeanu de la Mașloc

O asociere de două orașe și șapte comune din județul Timiș va beneficia de un nou sistem de transport public, care va funcționa în paralel cu cel actual, gestionat de Primăria Timișoara și ADI – Societatea Metropolitană de Transport Timișoara.

Consiliul Județean Timiș a aprobat un proiect prin care care urmărește îmbunătățirea serviciilor de călătorie pentru localitățile care nu fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara.

Având în vedere aprobarea de către autoritățile publice locale a studiul de oportunitate și asociere cu UAT județul Timiș, în vederea atribuirii serviciilor de transport public județean de persoane prin curse regulate, în aria de competență teritorială a acestor unități administrativ-teritoriale, au putut fi întocmite documentații aferente delegării gestiunii acestui serviciu public pentru patru trasee: Timișoara-Chevereșu Mare-Buziaș-Racovița, Timișoara-Giroc, Timișoara-Chișoda, Timișoara-Jebel- Ciacova-Cebza, Timișoara-Fibiș-Mașloc-Alioș”, a declarat șeful Serviciului de transport și drumuri din cadrul Consiliului Județean, Cristian Mincă, citat de Radio Timișoara.

Consiliul Județean Timiș se va asocia cu aceste localități urmând ca gestiunea serviciului pentru cele patru trasee să fie delegată UAT-urilor implicate.

La ora actuală transportul metropolitan este gestionat de ADI – Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, unde lider este Primăria Timișoara.

Recent, SMTT a atras atenția asupra faptului că primăriile partenere nu își achită facturile și astfel timișorenii ajung să plătească serviciile pentru autobuzele din județ, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole