Timișoara: noi locuri de parcare în cartiere – primăria demolează alte 229 de garaje din Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor

Primăria Municipiului Timișoara va amenaja noi locuri în cartiere, pe locul garajelor existente, majoritatea folosite pentru alte scopuri decât parcarea mașinilor și chiar abandonate.

După amenajarea a peste 300 de locuri de parcare în Lipovei, Girocului, Șagului și Modern, Primăria Timișoara are în vedere demolarea a 229 de garaje de pe domeniul public și transformarea spațiului eliberat în parcare. Proiectul prin care lucrările de amenajare sunt declarate ca fiind de utilitate publică este inclus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Pe lângă locurile de parcare, în proiectul municipalității sunt prevăzute căi de acces, trotuare, spații verzi, arbori și sistem de canalizare pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale. Cartierele vizate includ Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor“, a transmis municipalitatea, marți, prin intermediul unui comunicat de presă.

Lucrările de demolare a garajelor și amenajare a locurilor de parcare vor fi efectuate în următoarele zone:

– Zona Aradului – zona străzilor Dej și Cugir

– Zona Lipovei – strada Verde

– Zona Lipovei  – zona străzii Stuparilor

– Zona Modern  – zona străzii Cornel Lazăr

– Zona Șagului – în apropierea intersecției Calea Șagului cu Bd. Liviu Rebreanu

– Zona Șagului – în apropierea intersecției străzii Mureș cu strada Hebe

– Zona Martirilor – în apropierea intersecției străzii Mureș cu strada Crivaia

Reamintim, într-o primă etapă a programului Primăriei Timișoara de amenajare a locurilor de parcare în locul vechilor garaje, au fost realizate peste 300 de locuri.  Astfel, locuitorii din Lipovei au la dispoziție 153 de locuri de parcare, cei din Șagului, 27, în Girocului, sunt 153, iar în zona Modern, 40 de noi locuri de parcare. În ultimele decenii, numărul vehiculelor din oraș a crescut considerabil, ceea ce face necesară modernizarea infrastructurii, atât pe străzi, cât și în zonele de parcare adiacente blocurilor. Aceste lucrări de amenajare de noi locuri de parcare în cartiere vor avea un impact direct asupra calității vieții cetățenilor și vor crea un mediu urban mai sigur și mai plăcut“, mai arată sursa citată.

Se închide traficul pe Bogdăneștilor

Până în septembrie, nu se va mai circula pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul cuprins între str. Războieni și str. Tacit, iar traficul rutier va fi deviat pe străzile Dunărea, Războieni,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole