Timișoara: demolarea stadionului Dan Păltinișanu va fi aprobată de Guvern – “buldozerele vor putea intra pe teren în perioada imediat următoare“

Președintele interimar al Camerei Deputaţilor şi preşedinte ales al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alfred Simonis, a declarat, marţi, că Guvernul va emite în şedinţa de miercuri hotărârea de demolare a vechiului Stadion „Dan Păltinişanu” din Timișoara, în locul căruia se va construi altul nou.

Vechiul Stadion „Dan Păltinişanu” a rămas în picioare, deşi ar fi trebuit demolat în urmă cu doi ani, pentru a se construi altul în loc, întrucât a întârziat finalizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea investiție.

Hotărârea de Guvern care va fi emisă este documentul necesar licitației pe care Consiliul Județean trebuie să o lanseze pentru punerea la pământ a actualei arene. Această Hotărâre de Guvern era așteptată de către suporterii timișoreni, iar acum ne aflăm în situația în care, dacă totul decurge bine la CJ Timiș, buldozerele pot intra în actualul stadion în perioada imediat următoare„, afirmă Alfred Simonis, citat într-un comunicat al PSD Timiș, remis marți.

Noul Stadion „Dan Păltinişanu” va fi cea mai modernă arenă din România, va avea 30.000 de locuri şi este prevăzut fără pistă de atletism.

Investiția se ridică la aproximativ 180 de milioane de lei, bani din fonduri guvernamentale.

Acest stadion a fost martor la atâtea momente de bucurie, însă acum este timpul să privim spre viitor şi să construim ceva demn de moştenirea noastră. Pentru asta, e necesară o Hotărâre de Guvern ca să punem la pământ tribunele care stau să cadă. Urmează organizarea licitaţiei pentru găsirea firmei care să demoleze arena, licitaţie ce trebuie organizată de către Consiliul Judeţean Timiş. Dacă nu există contestaţii, peste câteva săptămâni buldozerele s-ar putea apuca de lucru„, mai arată Alfred Simonis.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole