Timișoara: în noul terminal Schengen de la Aeroportul Traian Vuia miroase a canal – firma constructoare nominalizată la un prestigios premiu internațional Future Builders

Pe 6 iunie 2024, Buletin de Timișoara vă informa că noul Terminal Schengen al Aeroportului Traian Vuia, inaugurat cu fast de PSD în preajma campaniei electorale, pute, ironic, a canalizare.

Problema a rămas nerezolvată, însă constructorul terminalului, compania Concelex, se laudă că este nominalizată pentru a primi un prestigios premiu internațional bienal pentru lucrarea de la aeroport.

Suntem onorați că unul dintre proiectele dezvoltate de compania noastră, noul terminal al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, este nominalizat la concursul internațional bienal Future Builders, „Building of the Year, created with ALUPROF Systems”, competiție prestigioasă, care reunește arhitecți, planificatori și experți care dezvoltă viziuni inovatoare pentru clădirile și orașele viitorului. Acesta a fost proiectat de Concrete & Design Solutions, în cadrul asocierii Concelex Engineering – Concrete & Design Solutions – Metroul S.A.  Vă invităm alături de noi, să ne votați în număr cât mai mare până la data de 16 august, aici: https://future-builders.com/en/contest/gallery“, arată compnaia într-o informare pe pagina de Facebook.

Terminalul a fost inaugurat cu ocazia ceremoniei de integrare a României în Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene si maritime. Se întinde pe o suprafață construită de 12.000 mp si beneficiază, printre altele, de 6 filtre de securitate pentru pasageri, 18 ghisee check-in și 8 porți de îmbarcare.

Acest proiect a fost unul complex, exprimând esența conceptului de DesignIntegrat pentru Concelex. Prin armonizarea designului arhitectural cu eficiența operațională, am creat un terminal care este spectaculos din punct de vedere vizual și totodata, îmbunătățit funcțional.  Un astfel de proiect nu ar fi putut fi realizat fără munca fantastică în echipă și angajamentul excepțional al colegilor, partenerilor și tuturor părților implicate alături de noi. Eforturile colective au transformat această viziune ambițioasă într-o realitate tangibilă. Ne exprimăm cu bucurie felicitările și recunostința față de toți cei implicați în nașterea acestui proiect. Reziliența, creativitatea și angajamentul tuturor au stabilit cu adevărat un nou reper pentru ceea ce putem realiza împreună. Colegii din divizia de proiecte speciale a Concelex au reușit încă o dată să arate viziunea si angajamentul Concelex de a furniza soluții integrate, la cheie, care depășesc așteptările pe fiecare palier și oferă rezultate excepționale pentru clienții noștri“, mai arată sursa citată.

VIDEO. Sorin Grindeanu, declarație uluitoare: 500 de milioane de euro costă un nod rutier și vama pe autostrada Timișoara-Moravița – doar așa unele instituții au dat avizul – în septembrie lansăm licitația pentru două loturi

Documentația pentru construirea autostrăzii Timișoara-Moravița înaintează, greu, dar înaintează. Studiul de fezabilitate se află încă în elaborare, dar potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, documentul va fi gata la finalul acestei…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole