Timișoara: peste 13.000 de timișoreni au folosit serviciul de bikesharing Ivelo de la lansare – sunt disponibile 140 de biciclete – stațiile cele mai folosite sunt cele de la Michelangelo, Iulius și Catedrală

În prima lună de la lansarea serviciului de bikesharing Ivelo, timișorenii s-au arătat extrem de interesați de acest serviciu modern și ecologic, folosind intens cele 140 de biciclete disponibile.

Până în prezent, au fost înregistrate peste 13.000 de închirieri, ceea ce arată o adoptare rapidă și entuziastă a bicicletelor IVelo de către comunitatea locală. În această perioadă, timișorenii au pedalat în total peste 11.000 ore, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon și la promovarea unui stil de viață activ și sănătos. Cea mai accesată stație Ivelo a fost cea de la Pasajul Michelangelo, urmată de stația Iulius Town și cea de la Catedrala Mitropolitană“, se arată într-un comunicat de presă.

Serviciul de bikesharing Ivelo din Timișoara este realizat în parteneriat cu Primăria Timișoara pentru a transforma mobilitatea urbană și de a îmbunătăți calitatea vieții în oraș.

Închirierea bicicletelor Ivelo este gratuită pentru timișoreni.

Închirierea bicicletelor de către utilizatori se face rapid, direct de pe telefonul mobil, în câțiva pași simpli:

  1. Descarcă aplicația I’Velo pe telefonul mobil;
  2. Selectează stația dorită și verifică câte biciclete sau locuri de parcare sunt disponibile;
  3. Scanează codul QR de pe bicicleta selectată și își introduc datele;
  4. Pornesc cursa prin oraș timp de două ore. Extinderea duratei călătoriei se face printr-o nouă scanare a codului QR.

Tot din aplicație, utilizatorii pot cere ajutor sau semnala eventuale probleme.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole