Dominic Fritz, vizită la persoanele fără adăpost: o baie caldă, o farfurie de mâncare sau haine curate înseamnă mult

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a efectuat o vizită la Centrul pentru situații de urgență.

Aici sunt cazate persoane fără adăpost și care au nevoie de ajutor.

O baie caldă, o farfurie de mâncare sau haine curate înseamnă mult pentru cei care nu mai au un adăpost deasupra capului și trăiesc pe stradă. În zilele calde vin cam 50 de persoane la centrul pentru situații de urgență al Direcției de Asistență Socială. Pe perioada iernii, numărul este mult mai mare. Așa se întâmplă și zilele astea, când centrul e plin și găzduiește peste 80 de persoane. Când m-am văzut cu ei, mi-au făcut bucuria de a cânta un colind împreună. Colegii mei sunt pregătiți să-i primească pe toți, inclusiv în perioada aceasta de sărbători. E puținul pe care îl putem face pentru a-i ajuta să nu renunțe la demnitate“, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei face apel la cetățeni să anunțe autoritățile în caz să sesizează persoane vulnerabile

Dacă vedeți persoane fără adăpost care au nevoie de ajutor, vă rog, contactați Poliția Locală la 0256.968. Fiecare caz va fi preluat și dus la Centrul pentru situații de urgență unde poate fi ajutat. Acest centru le dă un adăpost peste noapte“, a mai completat Dominic Fritz.

Înainte de Crăciun, Dominic Fritz a dat o mână de ajutor la servirea mesei la Cantina de Ajutor Social

Recunosc, nu eu am gătit dar bucuros am dat o mână de ajutor la servirea mesei. Așa că, am schimbat sacoul cu șorțul de bucătărie și am pregătit pachete cu mâncare la Cantina de Ajutor Social. Colegii mei care lucrează aici pregătesc zilnic peste 800 de porții de mâncare caldă pentru persoane în vârstă, pentru familii mai numeroase, pentru oameni care au nevoie de un mic sprijin pentru a-și continua viața independent și cu demnitate. Și am primit multe laude la adresa bucătarului nostru că face mâncare bună. Suntem solidari cu cei care trec prin momente mai grele. Toți trăim cu aceeași bucurie emoția colindelor, speranța sărbătorilor și o porție de mâncare bună“, spunea primarul Timișoarei pe 23 decembrie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole