Timișoara: un nou spațiu drop off a fost a amenajat la grădinița PP32 – părinții pot staționa până la 5 minute pentru a lăsa copiii la grădiniță fără a bloca traficul în zonă

După proiectele pilot de la școlile gimnaziale 2 și 7, Primăria Municipiului Timișoara a amenajat un nou spațiu drop off pentru a crește siguranța copiilor și pentru a reduce blocajele în trafic la orele la care părinții își lasă micuții la unitățile de învățământ.

Odată cu asfaltarea străzii Brăiloiu, la grădinița PP 32 a fost amenajată o zonă drop off, unde părinții pot staționa până la 5 minute, pentru a lăsa copiii la grădiniță fără a bloca traficul în zonă.

Pe durata zilei, locurile de staționare pot fi folosite de către locuitorii din zonă, fiind montate indicatoare în acest sens.

Tot pentru a spori siguranța, trecerea de pietoni din zona grădiniței PP 32 este marcată cu culoare roșie și este supraînălțată.

Așa cum am promis anul trecut la începerea anului școlar când am dat în folosință primele două zone pilot de debarcare-îmbarcare a copiilor în siguranță, extindem acest sistem și la alte unități de învățământ. Cu noul sistem asigurăm condiții sigure și pentru copiii care vin pe jos sau cu bicicleta împreună cu părinții, pentru că eliberăm trotuarele de mașini parcate și reducem ambuteiajele în fața grădiniței atunci când părinții își aduc sau își iau copiii. De asemenea, tot pentru siguranța copiilor, am supraînălțat trecerea de pietoni de lângă grădiniță”, a precizat primarul Dominic Fritz

În această perioadă, Primăria Municipiului Timișoara continuă investițiile în zona Girocului, unde în timp record a transformat un teren plin cu ruine ale unor clădiri în parcare 86 de locuri, la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului. Astfel, strada Constantin Brăiloiu a fost asfaltată, între strada Martir Ioan Stanciu și strada Ioan Mureșan. Totodată, Societatea de Drumuri Municipale reface trotuarele pe strada Cosminului.

Reamintim, parcarea a fost realizată cu dale înierbate, permeabile, de beton pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați și este prevăzută cu sistem de iluminat. Căile de acces în parcare și în interiorul parcării au fost realizate din mixtură asfaltică, iar pentru a asigura umbra, au fost plantați arbori – stejar, acer, frasin și liquidambar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole