Dominic Fritz: asta este viziunea noastră – transformăm Timișoara într-un oraș cu trei bijuterii de centre istorice – în Piața Victoriei va fi un amfiteatru în locul subpasajului actual  

Primăria Timișoara va începe în 2024 regenerarea urbană a cartierului Traian al doilea centru istoric al orașului.

Proiectul va costa peste 30 milioane de euro, parțial finanțat prin fonduri europene, iar potrivit municipalității anul acesta ar putea fi desemnat constructorul în urma unei licitații.

Investițiile se vor realiza pe 15 străzi și în 4 piețe, iar spațiu verde nou va fi de circa 1 hectar.

Totodată, municipalitatea investește și în modernizarea Pieței Victoriei și Pieței Mocioni/Sinaia.

Transformăm Timișoara într-un oraș cu trei bijuterii de centre istorice: Piața Victoriei, Traian și Mocioni/Sinaia. Punem spațiu verde, refacem spațiile publice și facem locuri în care timișorenilor și turiștilor să le placă să fie. Avem proiecte pentru toate trei. În Fabric, în Piața Traian, intrăm în această toamnă cu regenerarea spațului public, refacem toate țevile din subteran, liniile de tramvai, carosabilul, trotuarele, punem locuri de joacă, o să avem piațete noi, în fața sinagogii, dar și 10.000 de metr pătrați de spațiu verde. În Iosefin, în Piața Mocioni, și aici bate vântul schimbării, deoarece lucrăm la un proiect să transformăm peste 27.000 de metri pătrați în spațiu urban de calitate. Acum este strict o zonă de tranzit, dar are nevoie să se ridice să fie cu adevărat un centru istoric și pentru asta o să adăugăm spații verzi, lărgim trotuarele, refacem tot asfaltul și construim un mic amfiteatru. Asta, facem aici în centrul istoric Iosefin. În Cetate, în Piața Victoriei, refacem cea mai importantă piață. Bineînțeles că o să rămână și Lupoaica și Fântâna cu Pești și ceasul, dar refacem pavajul, vor fi plantați copaci, va fi un frumos amfiteatru, unde este acum un subpasaj și o mică piațetă în fața Castelului Huniade. În acest fel vom avea în sfârșit trei centre istorice ca adevărate bijuterii pentru timișoreni și pentru turiști. Asta este viziunea noastră“, a declarat Dominic Fritz, așa cum puteți urmări AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole