Dominic Fritz a trimis Corpul de Control la Spitalul Municipal: RMN-urile clanului Cârpaci oare se regăsesc în registrele spitalului sau au fost făcute la negru – fosta directoare s-a autodenunțat

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Municipal din Timişoara, ca urmare a declaraţiilor apărute în spaţiul public făcute de dr. Olimpia Oprea, director al Spitalului Municipal în perioada 2016 – 2020, referitoare la facilități acordate clanului Cîrpaci, așa cum puteți citi AICI.

Primarul Dominic Fritz a decis azi să trimită Corpul de Control al primarului la Spitalul Municipal din Timişoara. Măsura vine ca urmare a declaraţiilor apărute în spaţiul public făcute de dr. Olimpia Oprea, director al Spitalului Municipal în perioada 2016 – 2020”, anunţă miercuri Primăria Timişoara, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Olimpia Oprea a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă alături de fostul primar Nicolae Robu, că, în perioada în care a condus Spitalul Municipal, familia Cârpaci ar fi beneficiat de mai multe analize RMN, în schimbul acordului pentru dezmembrarea terenului din vecinătatea unei secţii a spitalului.

M-am autosesizat în urma declaraţiilor publice ale doamnei Oprea care a ocupat poziţia de manager al Spitalului şi încă este angajată acolo. Este inacceptabil acest troc cu servicii medicale la care oamenii obişnuiţi au termene de aşteptare de luni de zile. În funcţie de ceea ce vom descoperi, voi merge până la capăt şi voi sesiza şi alte instituţii ale statului. Corupţia din sănătate e una de cea mai joasă speţă, pentru că se joacă direct cu vieţile oamenilor. În ceea ce priveşte deontologia demersului doamnei doctor mă aştept la o reacţie din partea Colegiului Medicilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

Spitalul Municipal se află în subordinea Municipalității.

RMN-uri preferențiale pentru “familia Cârpaci”, poftim? Azi am trimis Corpul de control al primarului la Spitalul Municipal Timișoara, după ce fosta directoare s-a autodenunțat într-o conferință de presă cu Nicolae Robu. “Nici nu știți câte RMN-uri și-a făcut domnul Cârpaci și toată familia, ca să fie de acord să facem dezmembrarea” a spus râzând Olimpia Oprea, ca și cum e normal și lăudabil să faci favoruri medicale unor clanuri. Robu, simțindu-se cu musca pe căciulă, a mai încercat s-o oprească să nu scape porumbelul, dar degeaba. Mi-a scris azi o pensionară de 76 ani care în ianuarie și-a făcut programare pentru un RMN – a prins un loc abia în iunie. Timișorenii obișnuiți așteaptă luni de zile. Clanuri cu numărul direct al directoarei au avut acces preferențial. Întrebările la care corpul de control trebuie să găsească răspunsuri: aceste RMN-uri aranjate de dr Oprea se regăsesc în registrele spitalului sau au fost făcute la negru? Cum și prin cine au fost programate? Cât timp a trecut între programare și consult? În funcție de ceea ce vom descoperi, voi merge până la capăt și voi sesiza și alte instituții ale statului. Dr. Oprea a fost director de spital în al doilea mandat al lui Robu și candidează acum pentru PSD-PNL la consiliul local.  Corupția din sănătate e cea mai jegoasă, pentru că se joacă direct cu viețile oamenilor. Nu putem să ne întoarcem la vremuri în care specialii cu nume celebru au primit covor roșu în instituțiile Timișoarei“, a mai scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole