Primăria Timișoara eliminată de la masa credală în procedura insolvenței. Reacția lui Dominic Fritz

Primăria Timișoara eliminată de la masa credală în procedura insolvenței.

“Decizia consorțiului condus de Alfa & Quantum Consulting SPRL, administratorul judiciar al Colterm, de a elimina Timișoara, reprezentată de Primărie, de la masa credală în procedura insolvenței este absurdă și inexplicabilă. Primăria Timișoara plătește, pentru Colterm, din banii timișorenilor datorii din trecut pe care este absolut normal ca administratorul judiciar să le recunoască. Primăria Timișoara va contesta în instanță această decizie“, se arată într-un comuniat de presă al municipalității.

Eliminarea Primăriei este pe cale să producă prejudicii majore orașului

“Așa cum arătam zilele trecute Primăria Timișoara plătește, lună de lună, până în decembrie 2023, 1,7 milioane de lei, către E.On în contul datoriei pe care Colterm făcut-o pentru gazul consumat în 2014. Tot Primăria Timișoara depune eforturi zi de zi pentru a ține această companie pe linia de plutire. Astăzi, de exemplu, au fost virați 7,1 milioane de lei – o sumă enormă și care reprezintă un efort uriaș al orașului – pentru ca societatea să poată să achiziționeze în continuare combustibil. În aceste condiții, eliminarea Primăriei Timișoara de la masa credală este pe cale să producă prejudicii majore orașului și demonstrează faptul că mizele sunt altele decât bunul mers al sistemului de termoficare și interesele timișorenilor“, mai arată sursa citată.

Primarul Dominic Fritz spune pe pagina sa de Facebook că doar în ianuarie au fost plătiți către Colterm aproape 10 milioane de euro.

“Aproape 10 milioane de euro am virat, în ianuarie, către Colterm. 7,1 milioane de lei, azi, iar banii ajung doar pentru câteva zile.  Cu 10 milioane de euro am putea construi un campus școlar precum cel al Liceului Lenau. În fiecare lună! În 2018, Primăria transfera 10 milioane de euro către Colterm în decursul întregului an. Astăzi, această sumă nu ajunge nici pentru o singură lună de funcționare a Colterm. Nicio administrație din România, oricâte venituri ar avea, nu poate susține de una singură o termoficare centralizată în plină criză a energiei“, susține Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole