Dominic Fritz, după prima victorie împotriva Sindicatului: 12 ani a stat în adormire, s-a activat când am început să facem ordine

Primarului Dominic Fritz a repurtat astăzi primar victorie împotriva Sindicatului salariaților din Primăria Timișoara.

“Instanța a respins astăzi o nouă încercare a Sindicatului dlui Negrei de a bloca buna funcționare a instituției și reformele administrative pe care le-am început. De această dată este vorba despre încercarea de a suspenda comisia de disciplină și comisia paritară, pe care le-am înființat la sfârșitul anului trecut. Fără comisie de disciplină niciun angajat nu poate fi sancționat dacă nu își vede de treabă, iar fără comisia paritară nu putem să asigurăm dialogul social necesar în formularea și adoptarea unor acte oficiale“, a declarat Dominic Fritz.

Acuze la adresa Sindicatului

“Timp de 12 ani sindicatul lui Negrei a stat în adormire. 18 modificări ale organigramei, 102 concursuri organizate și 396 de oameni angajați, și pseudo-sindicatul nu a avut nicio obiecție. S-a activat când am început să facem ordine în Primărie și a început misiunea, cel mai probabil stimulat politic din spate, de blocaj instituțional. În cazul celor două comisii, Sindicatul a încercat să forțeze includerea unor membri, chiar dacă nu este reprezentativ la nivel de instituție. Instanța a respins, astăzi, această tentativă. De altfel, procesul intentat de Sindicat în această speță este susținut de doar trei angajați“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Din ce în ce mai mulți angajați vin alături de noi

“Nu mă voi lăsa intimidat de încercările repetate ale Sindicatului împreună cu o mână de angajați din Primărie, de blocare a modernizării și debirocratizării primăriei. Nimeni nu îmi va îngrădi dreptul la liberă exprimare prin amenințări cu procese, care sunt dovada clară că reformele începute sunt cele corecte. Chiar mă bucură să pot spune, și în fața judecătorilor, ce s-a întâmplat ani de-a rândul, în Primărie. Un semnal bun în tot acest conflict este că din ce în ce mai mulți angajați vin alături de noi. Nici pe ei nu-i impresionează nici dl Negrei și nici foștii șefi care acționau în disprețul legii,  în administrația anterioară, fără consecințe“, susține Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole