Primăria Timișoara: peste 2 milioane de metri pătrați au fost stropiți pentru dezinsecția împotriva căpușelor

Primăria Municipiului Timișoara a derulat o campanie de eliminare a căpușelor, în perioada 2-6 aprilie 2024.

Au fost efectuate stropiri în parcuri, locuri de joacă, pe malurile Begăi și în zona bălților, pe o suprafață cumulată de peste 2 milioane de metri pătrați.

Precizăm că municipalitatea efectuează aceste acțiuni de dezinsecție pe domeniul public, care reprezintă a 13-a parte din totalul suprafeței orașului. Proprietarilor le revine responsabilitatea de a efectua acțiuni similare de dezinsecție, pe domeniul privat care le aparține, pentru a asigura combaterea eficientă a insectelor“, arată municipalitatea.

Tratamentele au fost efectuate terestru, cu produse avizate de Ministerul Sănătății și cu personal calificat. În teren au acționat 6 echipaje.

În perioada 15-25 aprilie 2024, Primăria Municipiului Timișoara va efectua tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului. Tratamentele vor fi efectuate terestru, între orele 21:00 – 6:00.  Recomandăm apicultorilor ca, în perioada menționată, să ia măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, iar locuitorilor, să evite zonele în care se acționează“, se arată într-un comunicat de presă.

Primăria Municipiului Timișoara își continuă demersurile pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor de companie și continuă să implementeze măsuri eficiente de combatere a factorilor de mediu care pot afecta bunăstarea comunității.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole