Timișoara: start vot pentru proiectele care vor fi finanțate prin bugetul participativ – 10 proiecte dintre cele eligibile sunt dedicate zonelor Kuncz Polonă, Ronaț și Fratelia

Cele 41 de proiecte propuse de timișoreni în cadrul campaniei de bugetare participativă a orașului pot fi votate începând de astăzi, 1 iunie. Primăria Timișoara anunță că, în perioada 1 iunie – 2 iulie, timișorenii pot decide cum se vor investi 4,2 milioane de lei din bugetul local.

Timișoara decide! Start vot! Vă invităm să votați proiectele propuse de timișoreni pe care doriți să le implementăm în cadrul programului de bugetare participativă. Sunt 41 de proiecte depuse în total la cele cinci categorii: orașul mobil, orașul verde, orașul relaxat, orașul comunităților și orașul digital și unul la altele. 10 proiecte dintre cele eligibile sunt dedicate zonelor Kuncz Polonă, Ronaț și Fratelia, alocarea bugetară specială pentru cartierele defavorizate fiind o noutate a programului de bugetare participativă„, transmite municipalitatea.

Cei care nu au acces la internet sau nu pot vota digital, vor primi suport în acest sens, în cadrul unor întâlniri în cartiere. Prin vot pot fi susținute mai multe proiecte. Perioada de implementare este de 1-2 ani.

Prima campanie de bugetare participativă desfășurată anul trecut a plasat Timișoara pe primul loc la nivelul țării în ceea ce privește numărul de voturi înregistrate, aproximativ 20.000 de la 6.000 de votanți„, mai transmite municipalitatea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole